PORTRÆT: Claes Gauffin rejser, men drengene bliver
En lidt vemodig svensker sagde i går farvel og tak til både tørretumblere, centrifuger og kolleger hos Electrolux i Tommerup.

Claes Gauffin, administrerende direktør hos Electrolux Laundry Systems Denmark A/S, kom til virksomheden i 1997, men har i en alder af 58 valgt at rykke rødderne op fra Poppelvej i Odense og flytte til Nibe Industrier i Markaryd på grænsen mellem Skåne og Småland.

Den svenske koncern er en af Europas førende inden for husopvarmning og ejer blandt andet Vølund Varmeteknik, der i dag er erstattet af et salgskontor i Vedbæk.

Virksomheden omsætter for knap to milliarder kroner og havde sidste år en indtjening efter finansielle poster på 155 millioner svenske kroner.

Gauffin får en stilling med ansvar for fremtagning af nye produkter.

Mens Claes Gauffin har haft ansvaret for Electrolux i Tommerup, har koncernen øget omsætningen med knap 100 millioner kroner til 411 millioner kroner, mens overskuddet efter skat er steget fra 12,7 til 18,3 millioner kroner.

- Virksomheden er blevet forvandlet fra en europæisk til en global spiller inden for branchen. Vores volumen er blevet fordoblet, og vi har været igennem en stærk produktudvikling, siger Claes Gauffin, der er uddannet civilingeniør.

Electrolux i Tommerup fremstiller tørretumblere, centrifuger og betalingssystemer til industri og boligvaskerier.

Der er i dag 350 ansatte i Electrolux Danmark og 1600 worldwide, men selv om Electrolux allerede i dag har produktion i blandt andet Kina og Baltikum, mener Claes Gauffin ikke, at der her og nu er fare for udflytning af produktion fra Tommerup.

- Vi skræddersyr løsninger til vore kunder. Medarbejderne arbejder under stor selvstændighed, og vi har en stærk produktudvikling, siger Claes Gauffin

Han lægger ikke skjul på, at årsagen til jobskiftet har med hans aldersprofil at gøre.

Gauffins hustru og yngste søn på 14 år følger efter i løbet af et halv års tid, mens de ældste drenge på 16 og 18 formentlig bliver i Danmark. I øjeblikket er den mellemste i USA.

Ny administrerende direktør for Electrolux-koncernen i Danmark bliver den 55-årige italiener Ettore Gregorini, der får kontor i København, men jævnligt vil opholde sig på virksomheden i Tommerup.

Her bliver det dog Michael Egeløkke Larsen, der bliver den daglige fabriksansvarlige.
  • fyens.dk