Velux på Fyn vil lukke

Velux i Gelsted beskæftiger 300 mennesker. Arkivbillede.
Foto: Peter Leth-Larsen/Fyens Stiftstidende

Velux på Fyn vil lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

230 medarbejdere på Velux' fynske fabrik kan miste jobbet. TIB på banen.

Næsten 230 medarbejdere risikerer nu at miste jobbet på Gelsted Bygningsindustri, der er en del af Velux-koncernen. Medarbejderne er tirsdag informeret om, at virksomheden overveje at lukke fabrikken på Fyn. De næste tre uger skal ledelse og tillidsfolk forhandle, hvad der skal ske og hvornår, men en eventuel lukning sker ikke i år.

- Det er en beklagelig situation. Gelsted Bygningsindustri har været en vigtig del af vores virksomhed igennem mange år. Vi vil arbejde intenst for at hjælpe de medarbejdere, der måtte blive berørt. Vi håber blandt andet på at kunne tilbyde ansættelse på andre Velux-fabrikker i Danmark, hvis det bliver relevant, siger koncerndirektør David P. Meyer.

Formand for TIB - Træ, Industri, Byg på Fyn - Søren Folkersen oplyser, at fagforeningen har 100 medlemmer på virksomheden, og at fagforeningen vil gøre alt for at finde en løsning, der kan bevare arbejdspladser.

Han skal til møde i morgen på virksomheden.

- Det strammer til på byggesiden nu. Vi har tidligere været behjælpelig på Velux og havde en forventning om, at tingene var kommet på rette spor, men sådan er det åbenbart ikke, siger Søren Folkersen.
Gelsted oplyser, at Velux efter omstændighederne klarer sig godt og har fremgang flere steder, men er ramt af afmatning i byggebranchen.

Han kan endnu ikke sige, hvor mange medarbejdere der kan blive berørt af en eventuel lukning på Fyn.


Velux har 10.000 medarbejdere på verdensplan, hvoraf cirka 3000 arbejder i Danmark.

Forhandlingerne om en lukning kommer på grund af faldende efterspørgsel, selv om Velux klarer sig godt efter omstændighederne, forklarer David P. Meyer.

- Den økonomiske afmatning har dog også ramt byggebranchen, siger han.

Velux på Fyn vil lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce