Vejret volder problemer for broarbejde over Limfjorden


Vejret volder problemer for broarbejde over Limfjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejret er for blæsende til, at Banedanmark kan færdiggøre arbejdet på lukket jernbanebro ved Aalborg.

Det er ikke muligt for Banedanmark at lave de tekniske justeringer med en ny broklap på jernbanebroen over Limfjorden denne weekend, som det ellers var planlagt.

Vejrudsigten melder nemlig om stærkere vind, end hvad der er tilladt, når der skal arbejdes på broen, fortæller projektleder ved Banedanmark Ulrik Jaller til Ritzau.

- Det, vi her til morgen har måtte konstatere, er, at vejrsituationen er blevet sådan, at vi rent sikkerhedsmæssigt ikke kan forsvare at justere kontravægten på broklappen i dag, siger han og tilføjer hurtigt:

- Men vi har fra starten været bevidste om, at der var en risiko for, at vejret kunne drille os, når vi kom i gang med denne fase af arbejdet. Så på trods af at monteringen ikke kommer til at ske i dag, så vil åbningen til fuld togtrafik den 29. april stadig holde.

Banedanmark forklarede inden weekenden, at hvis det blæser over otte meter i sekundet, og hvis strømmen er stærkere end halvanden knob, så ville man ikke kunne færdiggøre monteringen af den nye broklap.

Ifølge Ulrik Jaller overskrider vejret ikke grænseværdierne endnu. Men ifølge vejrudsigten vil det ændre sig i løbet af dagen. Og derfor nytter det ikke at påbegynde arbejdet.

- Når vi først går i gang med at lave arbejdet, så er vi nødt til at blive færdige. Vi kan ikke lige pludselig stoppe midt i det hele, siger projektlederen, der regner med, at justeringerne af den nye broklap kan påbegyndes mandag, hvor vejret ser pænere ud.

Jernbanebroen ved Aalborg blev ødelagt, da det finske containerskib Ramona bragede ind i broen den 28. marts 2012.

Mirakuløst kom ingen til skade ved ulykken, men efterfølgende har reparationen af broklappen skabt en masse problemer og forhindret al togtrafik mellem Himmerland og Vendsyssel.

Og først den 21. marts i år meddelte Banedanmark, at der vil blive åbnet for normal togtrafik over broen den 29. april.

Vejret volder problemer for broarbejde over Limfjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce