Vejen er banet for lavere rente


Vejen er banet for lavere rente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nationalbanken bugner af fremmed valuta. Faktisk har beholdningen aldrig været tungere. Det baner vejen for en nedsættelse af renten på torsdag.

Den danske valutareserve er rekordstor.

Dermed er vejen banet for, at Nationalbanken nedsætter renten yderligere senere på ugen for at indsnævre rentespændet til eurolandene.

Valutareserven voksede med 25,6 milliarder kroner i april, og Nationalbankens beholdning af udenlandske sedler og mønter er dermed oppe på 286,4 milliarder kroner, det højeste nogen sinde.

Nu venter økonomerne, at Nationalbanken vil indsnævre rentespændet over for ECB (den europæiske centralbank), der på torsdag ventes at sænke renten med 0,25 procent, så den kommer ned på 1,0 procent.

Den danske udlånsrente er i øjeblikket på 2,0 procent. Men med en solid buffer i udenlandsk valuta, der gør Danmark i stand til at modstå pres mod kronen, forudser økonomerne, at Nationalbanken ikke bare vil følge ECB og sænke renten med 0,25 procent, men oven i vil skære yderligere 0,1 procent af rentespændet, så udlånsrenten lander på 1,65 procent.

Det vil i givet fald være det laveste nogen sinde herhjemme.

- Valutareserven er rekordstor, og der er fortsat et pænt inflow af udenlandsk valuta, så betingelserne er til stede, for at Nationalbanken kan indsnævre rentespændet, vurderer seniorøkonom Frank Øland Hansen fra Danske Bank.

Vejen er banet for lavere rente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce