Var i gang med at lukke: Odense-advokater tager tigerspring opad

Bonnesen Advokater udvider til sommer sit palæ på Hunderupvej med 200 kvadratmeter for at få plads til at vokse. Foto: Kim Rune

Var i gang med at lukke: Odense-advokater tager tigerspring opad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For få år siden var Jørn Bonnesen i gang med at gøre sit advokatfirma klar til lukning. Nu er det i stedet vokset til 30 ansatte. Senest blev medarbejdertallet fordoblet, da Kielberg Advokater blev sprængt.

For nogle år siden var Jørn Bonnesen, der i dag er 69 år, godt i gang med at drosle ned for sit efterhånden lille advokatfirma i Odense, så han med årene kunne komme på pension. I dag er firmaet pludselig vokset til 30 ansatte og en meget stor tyngde af de givtige erhvervskunder blandt klienterne.

Senest er antallet af ansatte med ét slag blevet fordoblet, da en stor gruppe medarbejdere 30. november brød ud fra Kielberg Advokater og søgte længere ud ad Hunderupvej til Bonnesen Advokaters klassiske kontorbygning. 13 nye medarbejdere begynder efter nytår, heraf 12 direkte fra Kielberg.

- Vores afdeling for erhvervsret er nu næststørst på Fyn, siger Jørn Bonnesens søn, Christian Bonnesen, der er medejer og advokat i virksomheden.

Fyns største advokatfirma er Focus Advokater på Odense Havn.

Christian Bonnesen vendte i 2015 hjem til Odense og slog sig sammen med sin far, Jørn Bonnesen. Arkivfoto: Bonnesen Advokater
Christian Bonnesen vendte i 2015 hjem til Odense og slog sig sammen med sin far, Jørn Bonnesen. Arkivfoto: Bonnesen Advokater

Sønnen vendte hjem til Odense

Netop Christian Bonnesen var årsag til, at udviklingen i bygningen på Hunderupvej tog en 180 graders drejning. Han havde i mange år været ansat som advokat i Mazanti-Andersen Korsø Jensen i København men vendte i 2015 hjem til Odense og gik i partnerskab med sin far med det formål at skabe vækst i virksomheden. Det lykkedes ikke mindst året efter, da selskabet optog syv medarbejdere og medejere fra Nordia Advokatfirma.

- Det er nødvendigt at have en vis størrelse, når man beskæftiger sig med erhvervsret. Problemstillingerne er blevet komplekse, og hastigheden er sat op. Derfor er det helt afgørende, at advokaten har en stor specialviden på sit felt - og specialisering kræver en vis størrelse, siger Christian Bonnesen i anledning af den store udvidelse.

- Efter udvidelsen kan vi påtage os større og mere komplekse opgaver, siger han.

De advokater, der begynder i virksomheden efter nytår er alle beskæftiget med erhvervsret.

- Bonnesen Advokaters strategi er den samme, som vi, der tiltræder nu, gerne vil arbejde efter. Vi vil gerne mere dedikeret gå efter erhvervsområdet, og det samme vil Bonnesen, siger Lars Rasmussen, der er en af de advokater, der skifter fra Kielberg til Bonnesen.

Nye medejere

Han og advokat Lars Høj Andersson bliver nu partnere og medejere i Bonnesen Advokater sammen med Jørgen Bonnesen, Christian Bonnesen og Martin Land. Desuden bliver de nyankomne Jeanette Illum-Johansen, Henrik Popp Hansen og Anette Petersen ansatte partnere. Det samme gør to af de hidtidige ansatte, Susanne Ingemann og Jesper E. Hansen.

Hvis det står til ledelsen, er det langt fra slut med væksten i Bonnesen Advokater, som også er parat til at udvide kontorarealet for at få plads til at vokse.

- Vi vil gerne gøre meget mere for at holde på de gode hoveder, der er på Fyn. Det skal ikke være sådan, at jurister, der gerne vil gøre karriere, automatisk tager til Aarhus eller Odense. Vi vil være flagskibet i Odense for de jurastuderende, siger Christian Bonnesen.

Man skal ikke forvente sig flere store sammenlægninger lige med det første.

- I fremtiden går vi i højere grad efter lønsom vækst ved egen kraft, siger Christian Bonnesen, der tilføjer, at han altid er på udkig efter nye folk.

- Vi satser på at udvikle vores kompetencer endnu mere, så vi bliver mere specialiserede, siger Lars Rasmussen.

Jørn Bonnesen er i øvrigt stadig aktiv i virksomheden og har ikke planer om at gå på pension.

Var i gang med at lukke: Odense-advokater tager tigerspring opad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce