Valutafond forudser lavere dansk vækst end vismænd


Valutafond forudser lavere dansk vækst end vismænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Internationale Valutafond IMF ser lidt mere pessimistisk på væksten i dansk økonomi end de danske vismænd.

Dansk økonomi ser ikke så sprudlende ud med IMF's briller på. Den internationale valutafond forventer i sin seneste rapport, at dansk økonomi nærmest står stille i år med en vækst på 0,1 procent og 1,2 procent til næste år.

IMF's vækstskøn for Danmark ligger dermed en tand under de danske vismænd i Det Økonomiske Råd, som tirsdag præsenterede et skøn for dansk økonomisk vækst på 0,2 procent i år og 1,6 procent til næste år.

Generelt er udsigterne for den globale økonomi blevet lidt mørkere ifølge Den Internationale Valutafond, som sætter forventningerne ned til den globale vækst i både 2013 og 2014.

IMF venter nu en global vækst på 2,9 procent i år mod tidligere 3,1 procent. For 2014 ventes en vækst på 3,6 procent fra tidligere 3,8 procent.

Nedjusteringen af vækstudsigterne for verdensøkonomien svækker de danske eksportmuligheder, lyder det fra DI, Dansk Industri.

- Men væksten er svagt tiltagende, så det går den rigtige vej. Der er dog stadig et par faresignaler, som kan true væksten, siger chefkonsulent i DI Allan Sørensen i en kommentar til IMF's rapport.

IMF advarer blandt andet om, at den globale vækst kan blive yderligere svækket, hvis ikke den amerikanske regering får styr på budgetterne og politiske stridigheder om gældsloft og finanslov.

IMF's nedjustering af vækstskønnet bygger især på lavere økonomisk aktivitet i en række af de store vækstmarkeder, Kina, Rusland, Indien og Mexico.

Det er dog fortsat vækstmarkederne, der trækker den globale vækst, lyder det fra DI.

- De udviklede lande vil begynde at bidrage mere til væksten i verdensøkonomien, men væksten er fortsat meget ujævnt fordelt. Væksten er stadig meget lav på mange af de markeder, der traditionelt fylder meget i dansk eksport, siger Allan Sørensen.

Valutafond forudser lavere dansk vækst end vismænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce