Vækstplan gør det billigere for firmaer at sove på hotel


Vækstplan gør det billigere for firmaer at sove på hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vækstplan øger momsfradrag på overnatninger for firmaer. En række lempelser skal lette erhvervslivets byrder.

Mens de studerende og kontanthjælpsmodtagerne får færre penge mellem hænderne, så kan virksomhederne se frem til en række lempelser i regeringens og de borgerliges vækstplan.

- Det bliver bedre at drive virksomhed i Danmark, og det er med til at skabe arbejdspladser, siger lederen af De Radikale, Margrethe Vestager.

- Der er tid til at glæde sig over, at vi har lavet en aftale på 17 milliarder kroner - en aftale der betyder egentlige, konkrete lempelser for virksomheder på energi, på emballage, på forskning og udvikling, siger hun.

Lempelserne for det danske erhvervsliv betyder blandt andet, at det bliver billigere for virksomheder at sende medarbejderne på hotel i Danmark. Momsfradraget for virksomheders danske hotelovernatninger øges fra 50 til 75 procent.

Det skal give turistbranchen en tiltrængt opblomstring og skabe arbejdspladser i såvel de større byer som i kystområderne, der mange steder slås med stor arbejdsløshed, lyder det fra lederen af De Konservative, Lars Barfoed.

- Det vil betyde flere arbejdspladser og mere omsætning i Danmark, og det vil også have en afsmittende effekt på andre erhverv, der har betydning for turismebranchen, siger Lars Barfoed.

Lempelsen for erhvervslivet udgør 220 millioner kroner fra 2014 og frem.

Ud over det højere momsfradrag for hotelovernatninger kan virksomhederne se frem til, at den vægtbaserede emballageafgift afskaffes fra 2015. Det kommer til at koste 460 millioner kroner om året fra 2015 og frem.

Derudover fremrykkes afgiftslempelser på proces-energi, skattekreditten for forsknings- og udviklingsaktiviteter i virksomhederne forhøjes og forholdene for erhvervsdrivende fonde skal forbedres.

Vækstplan gør det billigere for firmaer at sove på hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce