Virksomheder har gavn af tilbud fra Væksthus Syddanmark, viser opgørelse fra Erhvervsstyrelsen

Væksthus Syddanmark gør en forskel. Virksomheder, der benytter sig af tilbud fra væksthuset, skaber flere arbejdspladser og har større vækst i omsætning og eksport end lignende virksomheder.

Det fremgår af en frisk opgørelse om væksthusenes resultater i 2016, som Erhvervsstyrelsen har lavet. Resultatet er det hidtil bedste.

Væksthusets kunder skabte 489 nye job i 2014-2016, svarende til en vækst i beskæftigelsen på 9,6 procent mod 4,2 procent i sammenlignelige virksomheder.

Væksthus Syddanmark

Væksthus Syddanmark har hovedkvarter i Forskerparken 10 i Odense. Det er et af fem væksthuse i Danmark. De andre ligger i Jylland (to) og Sjælland (to).Væksthusene er sparringspartner og indgang til viden og netværk for danske virksomheder, som arbejder ambitiøst for at udvikle deres forretning.

Væksthusene bliver hvert år vejet og vurderet i forhold til de reultatmål, som Kommunernes Landsforening og regeringen udstikker.

Omsætningen for kunderne steg med 715 millioner kroner i perioden, svarende til en vækst på 16,9 pct. mod 7,4 pct. for sammenlignelige virksomheder.

Endelig havde kunderne en fremgang i eksporten på 362 millioner kroner i årene 2014-2016, en vækst på 26 procent mod 9,1 procent for andre tilsvarende virksomheder.

Væksthus Syddanmarks nye direktør, Jani Lykke Methmann, der tiltrådte den 1. februar, glæder sig over resultatet.

- Det er naturligvis meget tilfredsstillende, at indsatsen virker. Virksomhederne er lykkedes, og de præsterer både flotte tal for væksten og skaber nye regionale arbejdspladser, siger hun i en pressemeddelelse om undersøgelsen.

Ikke kun for den enkelte virksomhed nyder gavn af væksthusets bistand, fremgår det af opgørelsen.

Det samfundsøkonomiske afkast er også øget. For hver krone, staten og kommunerne sammen investerer i væksthusene landet over, får samfundet 5,63 kroner igen i form af øget vækst blandt de virksomheder, som væksthusene arbejder med. Afkastet var i 2015 på 5,07 kroner pr. investeret krone.

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.