Vækst-millioner til Odense

Robotfestivalen Robots at Play, der arrangeres af Robo Cluster, får en økonomisk indsprøjtning på 10,8 millioner, så den kan blive et fyrtårn for regionen.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Vækst-millioner til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Syddanmarks Vækst- forum giver 36 millioner til sundheds-, velfærds- og robotteknologi i Odense

Robotterne har det godt i Odense-området, men de skal have det endnu bedre, og derfor har Vækstforum i Region Syddanmark besluttet at bevillige en økonomisk indsprøjtning på 36 millioner til dette væksterhverv.

Pengene skal deles mellem fire forskellige projekter med hver deres delprojekter.

Projektet Sund Vækst har fået 12 millioner. Her skal et af delprojekterne hjælpe med genoptræning af patienter, der har haft blodprop eller blødning i hjernen, ved hjælp af en træningsmåtte udstyret med kunstig intelligens.

Et andet sundhedsprojekt skal udvikle en ultrafleksibel robot, der kan flytte patienter fra sengelejet til en stol for eksempel.

Otte millioner går til netværket af virksomheder og forskningsinstitutioner i Robo Cluster, hvor man vil skubbe til nytænkningen inden for sundhedssektoren.

Sygehus-robotter

For eksempel ved at tænke robotteknologi ind i det nye sygehusbyggeri i Odense. En robot kunne måske køre med vasketøj eller rundt med laboratorieprøver.

Robo Cluster står også bag den årlige robotfestival Robots at Play, der skal udvikles til et fyrtårn for hele regionen. Festivalen skal bakkes op af en række organisationer i regionen såsom Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg, Designskolen i Kolding, Kunsthallen Brandts og Syddansk Universitet, og håbet er, at festivalen vil trække både turister og fagfolk fra ind- og udland. Festivalen bliver støttet med 10,8 millioner fra regionen.

Endelig er der bevilget penge til at videreudvikle patientkufferten. Den første patientkuffert er udviklet til folk med rygerlunger, som i deres eget hjem via kufferten kan konsultere og blive medicineret af en læge på sygehuset. Nu skal der udvikles en kuffert, der kan bruges af hjertepatienter. Fem millioner går til det formål.

Desuden har Teknologicenter for Robotter fået tilsagn om økonomisk støtte.

Vækst-millioner til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce