VK vil sænke selskabsskatten markant


VK vil sænke selskabsskatten markant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VK vil til stor glæde for erhvervslivet barbere selskabsskatten fem point ned fra de nuværende 25 procent.

VK-regeringen vil over en håndfuld år sænke selskabsskatten fra 25 procent til 20 procent - fuldt finansieret.

Det skal få både danske og udenlandske virksomheder til at plante flere job og ny vækst i Danmark, skriver dagbladet Børsen.

Skattesænkningen er ifølge avisen selve vækstturboen i den nye vækstpakke, som VK-regeringen barsler med om få dage.

Pengene skal især findes ved at sænke erhvervsstøtten. Samtidig bliver banker og resten af finanssektoren kapslet ind, så de fortsætter med at betale lige så meget som nu.

- Vi skal være et attraktivt land at investere og producere i, og der er ingen tvivl om, at selskabsskatten er et vigtigt parameter, siger De Konservatives formand, Lars Barfoed, til Børsen.

Han erkender, at det "selvfølgelig koster penge":

- Og da vi har en kæmpe opgave med at sikre balance på de offentlige budgetter, vil vi nedsætte et udvalg, der skal se på, hvilke muligheder der er for at reducere erhvervsstøtten eller finde en anden mulig finansiering inden for erhvervslivet, siger Lars Barfoed.

Udvalget, der skal bestå af en stribe økonomiske eksperter og repræsentanter for erhvervslivet, skal i løbet af efteråret spille ud med en stribe finansieringsmodeller.

I februar 2012 skal der ligge en endelig rapport på bordet, og så kommer regeringens konkrete lovforslag. Det er med andre ord efter et folketingsvalg, så lavere selskabsskat bliver kun til virkelighed, hvis VK-regeringen fortsætter ved roret, skriver Børsen.

Selv om erhvervslivet kommer til at spise af sin egen hale, er der jubel over udspillet.

- Det vil igen bringe os blandt de bedste i klassen, siger således administrerende direktør i industrikoncernen NKT Holding, Thomas Hofman-Bang til Børsen.

VK vil sænke selskabsskatten markant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce