VK: Overbetalt boligskat handler om rimelighed


VK: Overbetalt boligskat handler om rimelighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For meget betalt boligskat handler om rimelighed frem for antallet, mener oppositionspartierne V og K.

Det er selvfølgeligt godt, hvis langt færre end de 41 procent med overvurderede ejendomme i 2011 har betalt for meget i boligskat. Men problemet med boligskatten handler mere om rimelighed end antal, lyder det fra Venstre og De Konservative.

Meldingen kommer efter, at tal fra Skat ifølge SF viser, at hver 20. boligejer måske skal have ejendomsværdiskat tilbage, mens hver 10. kan have betalt for meget i grundskyld på grund af Skats fejlvurderinger af boligernes værdi i 2011.

- For mig handler det ikke om penge. For mig handler det om et rimelighedsprincip, siger Brian Mikkelsen, skatteordfører for De Konservative til Ritzau.

- Det er ikke afgørende, hvor mange der er. Hvis det er 15 procent, så er det stadig flere hundrede tusinde danskere, der så har betalt for meget i skat, selvom 41 procent er alt for mange, siger Brian Mikkelsen.

Samme holdning har Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

- Det handler om det principielle i, at hvis nogen har betalt for meget i skat, fordi myndighederne har begået fejl, så skal de have det tilbage, siger Torsten Schack Pedersen til Ritzau.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) har oplyst, at de boligejere, der har betalt for meget i skat på grund af vurderingerne fra 2011, får deres penge tilbage.

Problemerne med fejlvurderinger går dog længere tilbage i tiden, men ifølge Holger K. Nielsen vil det ganske enkelt være for stor en opgave at gå tilbage.

Det mener både Venstre og De Konservative er imod et princip om rimelighed.

- Det ministeren gør nu, er godt, men vi skal skridtet videre. Vi skal helt tilbage til 2002 og 2003, hvor dem der har betalt for meget i skat, skal have deres penge tilbage, fordi ejendomsskatter fylder en stor del af husholdningsbudgetterne, siger Brian Mikkelsen.

Sammen med regeringen vil Holger K. Nielsen i næste uge præsentere et helt nyt vurderingssystem, som skal sikre mere retvisende ejendomsvurderinger fremover.

Da opgaven med at vurdere boligers værdi i 2002 blev flyttet fra kommunerne til skattemyndighederne, førte det ifølge Rigsrevisionen til, at tusindvis af boligejere efterfølgende kom til at betale forkert boligskat.

VK: Overbetalt boligskat handler om rimelighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce