VIP-billetter og hønsetyve


VIP-billetter og hønsetyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat (H)Bech-Bruun Dragsted

Fodboldklubben AAB's resultater i superligaen er svingende, men de har til gengæld vundet en klokkeklar sejr i Vestre Landsret.

De fleste superligaklubber har et sponsorkoncept, der går ud på, at man som sponsor får et antal VIP-billetter. Det betyder, at man inden en fodboldkamp indbydes til et måltid mad og i fodboldkredse et glas fadøl.

AAB havde trukket udgifterne til bespisningen fra i tre indkomstår med henholdsvis godt 500.000 kroner, 625.000 kroner og 750.000 kroner.

Det synes Told- og Skatteregionen i Aalborg ikke var nogen særlig god idé. De mente, at udgiften var repræsentation, der som bekendt kun har en fradragsværdi på 25 pct. af udgiften.

Men inden de tre dommere for alvor kom til at behandle sagen, fandt skattevæsenet ud af, at de var gået for vidt. Det var en gensidig bebyrdende aftale, og derfor var der fradragsret fuldt ud for udgiften. Vestre Landsret tilkendte herudover AAB 30.000 kroner i sagsomkostninger, så nu er skattevæsenet også blevet sponsor for AAB.

Et tysk firma havde engageret et antal danskere til at rejse rundt på hønsefarme og indfange høns, som herefter blev sendt til Tyskland til slagtning.

Ved et tilfælde havde skattevæsenet fået fat i en oversigt over honorarerne til disse hønsetyve.

De tyske firmaer havde aldrig trukket skat og i øvrigt heller aldrig fortalt det danske skattevæsen om denne trafik.

Skattevæsenet gik systematisk listen igennem og konstaterede, at hønseindsamlerne aldrig havde opgivet noget som helst til det danske skattevæsen.

En af dem fik forhøjet sin indkomst i en række år med 20.000 kroner, og det var han sur over. Han havde efter sin egen opfattelse aldrig tjent i nærheden af de indtægter, som skattevæsenet nu krævede skat af.

Det standpunkt vandt ikke meget genklang hos landsrettens tre dommere, som uden at blinke stadfæstede skattevæsenets skøn.

Dommen illustrerer, at hønsetyve og andre skatte-svigere typisk ikke har nogen særlig sympati ved domstolene.

VIP-billetter og hønsetyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce