V vil stemme om to forbehold i EU-aftale


V vil stemme om to forbehold i EU-aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskere skal stemme om rets- og forsvarsforbehold, siger EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) før EU-aftale.

Danmark skades så meget i EU af både rets- og forsvarsforbeholdet, som danskerne skal til folkeafstemning for at afskaffe. Regeringen skal også gribe ind mod velfærdsturisme, hvor EU-borgere utilsigtet får SU, dagpenge, kontanthjælp og børnepenge.

Sådan lyder Venstres krav til den EU-aftale, som de EU-positive partier fredag forhandler med europaminister Nick Hækkerup (S), siger Venstres EU-ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

- Vi har to store udeståender (med regeringen). Det ene er to af undtagelserne, som vi gerne ser folkeafstemninger om. Det andet handler om såkaldt velfærdsturisme. Der står vi langt fra hinanden, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Danmark klemmes ud af flere områder i EU, fordi retsforbeholdet omfatter stadig flere sagsområder - ikke blot politi og udlændinge, påpeger han.

- Vi står til at ryge ud af Europol. Det er en god anledning til at tage et opgør med retsforbeholdet. Forsvarsforbeholdet har vist sig at være en større ulempe end gevinst, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Ved Afrikas Horn kan danske flådeskibe kun jage pirater i Nato-regi, men må trække sig med EU ved roret. I Bosnien måtte danske mineryddere stoppe, da Nato overtog opgaven fra EU, påpeger han.

Når det gælder velfærdsturisme, skal Danmark støtte Storbritannien, Tyskland, Holland og Østrig, som forleden fik rejst sagen blandt EU's justitsministre. Desuden skal regeringen undersøge, hvad der er myter, og hvad der er virkelighed, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Vi har en stor interesse, i at udenlandsk arbejdskraft udnytter arbejdskraftens fri bevægelighed i EU.

- Men vi har absolut ingen interesse i, at arme mennesker kommer til Danmark for at udnytte det generøse danske velfærdssystem, siger Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre.

V vil stemme om to forbehold i EU-aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce