V og DF: SU for udlændinge skal ikke blokere for aftale


V og DF: SU for udlændinge skal ikke blokere for aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V og DF trækker i land med krav om SU-retten for udlændinge. En hensigtserklæring fra regeringen kan være nok.

Det er ikke nødvendigt at finde en endelig løsning på, hvordan man forhindrer store ekstraudgifter til SU for udenlandske studerende, før Venstre og Dansk Folkeparti vil nikke ja til en aftale om en SU-reform.

Det er meldingen fra de to partier, inden SU-forhandlingerne sættes i gang igen tirsdag aften.

- Vi ved godt, at vi ikke lige her og nu finder frem til en endelig løsning, så vi forventer ikke en konkret løsning, før vi kan lukke aftalen, siger Dansk Folkepartis forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl.

Også Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig, mener, at parterne "nærmer sig hinanden" efter mandagens møder med fokus på konsekvenserne af en EU-dom, som giver udenlandske studerende nemmere adgang til dansk SU.

- Vi har ikke en færdig løsning, men der er sket det, at regeringen har flyttet sig. Først sagde man, at der ikke var noget problem, men nu siger man, at det godt kan være, der opstår et problem, så lad os arbejde på at finde en løsning på det.

- Det er jo et kæmpe forskel, og det gør, at det er nemmere at finde en samlet løsning på en SU-aftale, siger Mads Rørvig.

Venstre-ordføreren håber, at der kan landes en aftale om SU-reformen "inden alt for længe".

Dansk Folkeparti satte mandag forhandlingerne om regeringens vækstplan på pause for at få sat fokus på SU-rettighederne for udlændinge.

DF ser gerne, at man laver en optjeningsordning for SU-modtagere, der ligner den, man har indført omkring udlændinges ret til at modtage børnecheck.

Men partiet kan stilles tilfreds med "en forpligtende hensigtserklæring" fra regeringens side, lyder det nu.

- Vi kan nå en aftale, hvis regeringen anerkender problematikken og giver os en forpligtende hensigtserklæring om, at man vil arbejde på at gøre noget ved det. I princippet kan det gå hurtigt, hvis regeringen vil, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

V og DF: SU for udlændinge skal ikke blokere for aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce