V kæmper for ret til at genindføre kontanthjælpsloft


V kæmper for ret til at genindføre kontanthjælpsloft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre står fast på retten til at genindføre et loft over kontanthjælpen efter det kommende valg.

Et af SRSF-regeringens store slagnumre i de første måneder efter magtovertagelsen var afskaffelsen af det, den selv betegnede som "fattigdomsydelser".

Det gjaldt blandt andet et loft over, hvor meget ægtepar kunne modtage i kontanthjælp.

Nu er kontanthjælpsloftet så tilbage i centrum af dansk politik, fordi forhandlingerne om en kommende reform af kontanthjælpen tirsdag aften gik i hårdknude på netop dette spørgsmål.

Ifølge Venstre forsøger regeringen at binde den borgerlige opposition til ikke at genoplive kontanthjælpsloftet efter et kommende valg, og det vil Venstre ikke være med til.

- Det er da klart, at det ikke kan være sådan, at de borgerlige partier ikke må føre den politik, vi ønsker, siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi synes, det var en meget dårlig idé at afskaffe kontanthjælpsloftet. Det har vi selvfølgelig et ønske om at genindføre. Vi kan ikke acceptere, at regeringen vil binde os til ikke at måtte mene det, vi mener, siger hun.

Hun fastslår dog samtidig, at en aftale om kontanthjælpen "praktisk talt" er klar.

- Vi er klar til at tage ansvar for regeringens kontanthjælpsreform, for dens SU-reform og for vækstpakken. Men vi vil jo ikke gøre det på betingelse af, at vi er bundet efter et valg. Det kan vi ikke acceptere, siger Ellen Trane Nørby.

Regeringen har lagt op til at hente en milliard kroner på kontanthjælpsreformen. Dertil kommer reformen af SU'en til to milliarder kroner, der skal være med til at finansiere regeringens "Vækstplan DK".

SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, er ikke meget for at løfte sløret for finmekanikken i de forhandlinger, der kører mellem regeringen og oppositionen.

- Vi er interesserede i at lave en aftale, men det er klart, at hvis man skal lave en politisk aftale, så skal man jo også være med til at sikre, at man reelt har fundet de penge, man vil være med til at bruge, siger han.

Spørgsmål: Står I fast på, at et loft ikke skal kunne genindføres efter næste valg?

- Det afgørende for regeringen er at finde finansiering til den vækstplan, der ligger. Derfor handler det her om, at hvis man vil være med til at bruge penge, skal man være med til at finde dem, siger Jonas Dahl (SF).

V kæmper for ret til at genindføre kontanthjælpsloft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce