V: Regeringen lever ikke op til psykiatri-løfter


V: Regeringen lever ikke op til psykiatri-løfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge Venstres sundhedsordfører lever regeringen ikke op til løfterne om at prioritere psykiatrien.

Venstre er ikke imponeret over, at regeringen vil bruge 100 millioner kroner mere på psykiatri fra 2014 til 2017.

Det siger Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, efter onsdagens første møde med regeringen om satspuljen. Den rummer næste år i alt 350 millioner kroner.

- Jeg undrer mig over, at en regering - som påstår, at den prioriterer psykiatrien - afsætter så få penge. Man har et forklaringsproblem, når man gerne vil gøre en anden indsats i psykiatrien og ikke er villig til at prioritere midlerne, siger Sophie Løhde.

Hun vil ikke sætte tal på, hvad Venstre vil bruge på psykiatrien, men understreger, at partiet også vil støtte andre områder.

- På sundhedsområdet har vi meget lange ventelister for sklerosepatienter. Dem vil vi gerne nedbringe. Man kunne forestille sig en øget indsats på misbrugsområdet. Vi vil ikke sige, at der ikke er opmærksomhed om andre grupper, siger Sophie Løhde.

I åbningstalen skosede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ifølge Venstres sundhedsordfører VK-regeringen for at negligere psykiatrien med disse ord:

"Det er mindre synligt, når sindet lider, end når kroppen er syg. Men det er ikke mindre smertefuldt. Heller ikke for de pårørende. Derfor undrer det mig, at psykiatrien i mange år har fået mindre bevågenhed end resten af sundhedsområdet".

Sophie Løhde er ikke imponeret over indsatsen.

- Det kan godt være, at man slår 100 millioner kroner op som et stort beløb til psykiatrien, men det er et meget lille beløb, mener Venstres sundhedsordfører.

V: Regeringen lever ikke op til psykiatri-løfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce