V: Højere bøder kan ændre mobilvaner


V: Højere bøder kan ændre mobilvaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilister, der snakker i håndholdt mobil, kan formentlig snart se frem til en større bøde, hvis de bliver stoppet af politiet.

Regeringspartiet Venstre er i hvert fald klar til at hæve bødestraffen fra de 500 kroner, det koster i dag.

- Vi har lavet et forbud, og vi kan se, at folk ikke overholder det. I Folketingets Trafikudvalg har vi før overvejet at hæve bødestraffen, og jeg vil gerne tage det op igen, siger Venstres trafikordfører, Karsten Nonbo.

Venstres reaktion kommer efter, Fyens Stiftstidende i går skrev om mobiltelefoner, sms, fax, e-mail og andet elektronisk udstyr, der i stigende grad forstyrrer bilisterne og fjerner opmærksomheden fra trafikken.

- Det er et stort problem, som vi konstant er opmærksomme på, siger Nonbo.

Han roser Rigspolitiets fynske færdselsafdeling for som de eneste i landet at have sat fokus på de uopmærksomme mobilbilister.

Svær lovgivning

- Generelt bliver der skrevet alt for få sager på dem, der taler i håndholdt mobiltelefon i trafikken. Vi ved, hvor farligt det er, så jeg vil gerne opfordre til, at vi får fokus på det her, siger Karsten Nonbo, der selv er politibetjent.

Som et stort problem nævner han, at det er utrolig vanskeligt at dokumentere elek- tronikkens indvirken på ulykker.

For et par år siden indhentede Karsten Nonbo tallene for, hvad der forårsager ulykker.

Af statistikken fremgik det, at det var utrolig få ulykker, der var opstået, fordi folk talte i mobiltelefon.

- Men den opgørelse er ekstremt usikker, for folk indrømmer jo ikke, hvis de har siddet og snakket mobiltelefon, da de kørte galt. Det understreger, hvor vanskelig dokumentationen er. Og det er endnu sværere, når vi snakker andet elektronisk udstyr, siger Nonbo.

Derfor vil han ikke umiddelbart lovgive mod brug af fax, e-mail, GPS-systemer og andet.

- Vi skal have de rette proportioner. Problemet er jo også ham, der skifter cd i bunden af bilen eller ryger cigaretter. Den slags sager er svære at bevise, og det er svært at lovgive om, hvor folk må have deres tanker. Derfor handler det her også om oplysning. Man må apellere til bilisternes sunde fornuft, for enhver kan jo se, at det er enormt farligt, når så mange er fraværende i trafikken, siger Karsten Nonbo.

V: Højere bøder kan ændre mobilvaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce