V: Boligejerne skal have mulighed for at klage før 2016


V: Boligejerne skal have mulighed for at klage før 2016

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom det tager tid at lave et nyt vurderingssystem, skal boligejere stadig kunne klage nu, siger Venstre.

Når skatteminister Holger K. Nielsen (SF) kalder Folketingets partier til forhandling om et nyt system til at vurdere ejendomme, vil Venstre foreslå, at man skal lade boligejere, der mener, at de betaler for meget i ejendomsværdiskatter, klage tidligere end 2016.

Det siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

- Jeg har forståelse for, at det kan tage en rum tid, inden man har et nyt ejendomsvurderingssystem på plads.

- Men det er ikke ensbetydende med, at man skal afskære folk fra at klage allerede nu. Og det er noget af det, vi kommer til at drøfte i forhandlingerne, siger han.

Skatteministeren fremlagde onsdag på et pressemøde regeringens plan for at få rådet bod på de fejlagtige ejendomsvurderinger, som, Rigsrevisionen tilbage i august kunne afsløre, havde været et problem op igennem 00'erne.

Regeringen har blandt andet besluttet at nedsætte et ekspertudvalg, der skal udvikle et nyt system for vurderingerne, som skal ligge klar i 2014 til implementering i 2015.

Og først i 2016 kan boligejerne så klage og få vished om, hvorvidt de har penge til gode hos skattefar.

I mellemtiden droppes 2013-vurderingerne, og boligejerne skal, indtil det nye vurderingssystem er klar i 2015, betale skat ud fra 2011-vurderingen vel vidende, at der er en væsentlig sandsynlighed for, at den er forkert.

Og det bekymrer Torsten Schack Pedersen.

- Vi er bekymret over, at en suspendering af ejendomsvurderingen i 2013 betyder, at man bare ukritisk kører videre med 2011-vurderingen.

- Det betyder jo, at de vurderinger, der er rejst kritik af, får lov til at fortsætte i flere år endnu, siger skatteordføreren.

Torsten Schack Pedersen mener, at man skal prøve at se på de områder, hvor Rigsrevisionen har påpeget størst og flest skævheder i ejendomsvurderingerne.

- Og der må man så sætte vurderingerne ned for at undgå, at folk kommer til at agere kassekredit for staten og vente til 2016 med at få deres penge, som regeringen lægger op til, foreslår han.

Venstres skatteordfører siger samtidig, at partiet fastholder sin kritik af, at regeringen ikke vil give boligejere, som har betalt for høje boligskatter før vurderingen i 2011, mulighed for at klage og få deres penge tilbage.

V: Boligejerne skal have mulighed for at klage før 2016

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce