Uro blandt sygeplejerskerne

500 medlemmer har i juli valgt at forlade Dansk Sygeplejeråd
Foto: Jens Panduro / POLFOTO / Arkiv

Uro blandt sygeplejerskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

500 medlemmer har i juli valgt at forlade Dansk Sygeplejeråd, der har svaret igen med sanktioner, som kan bremse en decideret medlemsflugt.

Markant flere sygeplejersker end normalt har i juli meldt sig ud af Dansk Sygeplejeråd (DSR). Fagforeningen indfører som modtræk hårde sanktioner for at forhindre en flugt fra fordoblingen af kontingentet, der skal finansiere efterdønningerne fra forårets konflikt.

Ifølge epn.dk har 500 meldt sig ud i juli 2008, og det er en femdobling i forhold til de 80, der meldte sig ud på samme tidspunkt sidste år. Sygeplejerskernes næstformand, Grethe Christensen, maner dog til besindighed, og 500 ud af 55.000 medlemmer skaber som sådan ikke panik.

- Jeg forstår udmærket frustrationen over at skulle betale ekstra, men denne konflikt har skabt et enormt sammenhold mellem vores medlemmer, som vi også gerne ser fortsætte nu, hvor garantifonden skal fyldes op igen, siger Grethe Christensen til epn.dk.

DSR's bestyrelse har ifølge Berlingske Tidende besluttet at indføre sanktioner i form af en karensperiode på tre år, som blandt andet betyder, at de ikke vil have ret til at modtage konfliktunderstøttelse ved en kommende konflikt.

Uro blandt sygeplejerskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce