Ungt robotfirma får million til udvikling


Ungt robotfirma får million til udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske Corepath har eksisteret under et år - de er allerede med i et robot-projekt i Forskerparken, og endnu et kan kickstarte salget

Det kan give såkaldt "hvide fingre", når en medarbejder skal slibe et emne i stål eller et andet materiale.

En robot fra fynske Corepath er ligeglad med om den får hvide, røde eller blå fingre, så derfor ser firmaet fra Odense store muligheder i at flytte manden på gulvet væk til fordel for en robotløsning.

Firmaet har mindre end et år på bagen, men nu skal deltagelsen i innovationspuljen Automationboost være med til at skubbe og booste udvikling og salg.

Corepath har modtaget knap en million kroner til udvikling af en løsning, som kan sikre bedre arbejdsmiljø gennem automation i små- og mellemstore virksomheder.

Nye arbejdsmetoder

- Når vi tager ud og besøger nogle af de virksomheder, vi samarbejder med, og ser at medarbejderne går rundt i rumdragt-lignende sikkerhedsudstyr, når de sliber, tænker vi "det må være løgn!". Selve slibearbejdet er simpelthen nødt til at blive varetaget på andre måder, siger direktør og stifter af selskabet Corepath, Jimmy Allison Jørgensen.

Slibeopgaver og andre lignende opgaver med fræsning og svejsning tærer på medarbejderne i SMV'er over hele landet, så der er et stort potentiale for automation.

- Vi tror på, at det her program kan være med til at starte salget af vores løsninger og på længere sigt også sætte gang i eksporten, siger kommunikationsansvarlig Morten Riber i Corepath, som holder til i den "robotkuvøse", som Odense Robotics og Teknologisk Institut står bag i Forskerparken.

Firmaet skal samarbejde med tre fynske firmaer og en enkelt virksomhed i Silkeborg i projektet.

- De har alle produktion, hvor det kan være relevant at se på, om den kan optimeres, så det er det, vi skal samarbejde med dem om, siger Morten Riber.

Salg og eksport

Cabinplan i Haarby er blandt de fire virksomheder, og her laver de faktisk også automationsløsninger for andre virksomheder - men deres proces kan altså også optimeres.

- Vi håber selvfølgelig på, at det samarbejde ender med at vi kan sælge løsninger til dem, men de skal også være cases, som vi kan bruge til at starte en eksport, siger Morten Riber.

Arbejdsskaderne i forbindelse med manuel slibning tæller skader på lunger samt arme og hænder, som samfundsmæssigt også medfører store sundhedsudgifter. Særligt udbredt er diagnosen 'hvide fingre', som bevirker, at den sygdomsramtes fingre nemt bliver hvide, kolde og følelsesløse.

Corepath har allerede en løsning på vej, som kan bruges - men den skal videreudvikles og det skal altså ske i samarbejde med Cabinplant, GEA Scan-Vibro i Svendborg, Polerteknik i Rudkøbing og altså Silkeborg Maskinfabrik.

- CorePath Robotics vil snart kunne tilbyde SMV'er en fleksibel løsning, hvor robotter arbejder sammen med de produktionsansatte og overtager det sundhedsskadelige og gentagne arbejde. Det giver de produktionsansatte mulighed for i stedet at fokusere på, hvordan forskellige opgaver kan løses, hvorefter de kan træde tilbage og lade robotterne håndtere det beskidte arbejde, fortæller Jimmy Alison Jørgensen og fortsætter:

- Det unikke ved vores teknologi er, at den produktionsansatte bare skal tage robotten ved armen og vise robotten det område, der skal behandles, hvorefter den selv kan gå i gang. Hele indstillingsprocessen tager under 30 sekunder, og foregår intuitivt efter kort forudgående træning.

Ungt robotfirma får million til udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce