Unges pensioner smuldrer væk


Unges pensioner smuldrer væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange unge mister pensionspenge, fordi de lader pengene stå i flere forskellige pensionsselskaber.

Mange unge lønmodtagere får i dag pension fra dag ét i bagerjobbet, men når de starter på et studie eller skifter job, tager de den ikke med sig. I stedet står pengene hos det enkelte pensionsselskab og bliver ædt af administrationsgebyrer, skriver Urban.

Alene i pensionsselskabet PensionDanmark har 44.000 danskere under 40 tilsammen over en halv milliard stående i et såkaldt hvilende depot.

- De unge er ikke opmærksomme på, at de får pension i jobbet, og jo flere småjobs des flere småpensioner i forskellige selskaber. De bør samle det, så de ikke sidder og betaler mange administrationsgebyrer, siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen til Urban og oplyser, at gebyret på de hvilende pensioner er på 396 kroner årligt.

Professor ved Erhvervsøkonomisk Institut på Aarhus Universitet, Peter Løchte Jørgensen, mener, at problemet bunder i, at de unge ikke interesserer sig for deres småpension.

- Det kræver, at de unge tager ansvar og bruger en formiddag på at undersøge, hvad de har optjent - selv om der er længe til, at de skal på pension. For pengene flytter ikke sig selv, og som regel kan småpensionerne samles, siger han.

I PFA er administrationsgebyret på småpensionerne 648 kroner om året, men faktisk kan pengene udbetales i stedet, siger direktør for rådgivning og salg Peter Rosenlind-Nissen.

- Hvis du har en pensionsopsparing under 5000 kroner hos os, foreslår vi altid, at du får den udbetalt. Det er gratis, men så skal du selvfølgelig betale skat. Men det er klart den bedste idé, hvis ens pension er så lille, at renterne er lavere end administrationsgebyret, siger Peter Rosenlind til Urban.

Unges pensioner smuldrer væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce