Unge huse kan spare energipenge


Unge huse kan spare energipenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis dit hus er bygget senest for 25 år siden, kan du spare 80 procent på energimærkning

Et nyt energimærke kan spare nogle husejere for flere tusinde kroner.

Det kræver dog, at huset er under 25 år gammelt og ikke er undergået større forbedringer, som kan rokke ved den oprindelige energimærkning.

I stedet for 5000-6000 kroner har man siden 1. marts kunne slippe med 1000 kroner for en energimærkning, fordi huset ikke skal gennemgås.

- Det er dejligt, at det er blevet billigere og nemmere, siger Jan Mortensen, som er kredsformand på Fyn i Dansk Ejendomsmæglerforening.

Kan være fordel med dyr mærkning

Det er, fordi yngre huse er blevet opført i en periode, hvor energikravene har været veldefinerede, at det nu kan være overflødigt med en ny gennemgang af huset.

Men hvis man har postet mange penge i huset, skal man ikke taste besparelsen ind i budgettet.

- Hvis man har foretaget væsentlige ændringer i sit hus, som påvirker energiforbruget i negativ retning, skal man ikke regne med at kunne benytte sig af den billige energimærkning, siger Jan Mortensen.

- Og det kan måske godt betale sig at bruge lidt flere penge på en traditionel energimærkning, hvis der er særlige forhold - for eksempel solceller - der gør huset ekstra energirigtigt.

Hvis dit hus er under 25 år gammelt, er det et certificeret firma, som kan udstede energimærker uden bygningsgennemgang.

Unge huse kan spare energipenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce