Ifølge en rapport fra blandt andet Region Syddanmark, er der skabt mindst 1600 job i de 1800 syddanske virksomheder, der har deltaget i regionens strukturfondsprojekter, der hviler på EU-penge.

Der er skabt masser af ekstra job i Region Syddanmark siden 2011. Det viser en ny rapport fra Region Syddanmark, Erhvervsstyrelsen og Danmarks Statistik.

1600 ekstra arbejdsplader er det blevet til for de 1800 virksomheder, der har deltaget i regionens såkaldte strukturfondsprojekter, der hviler på økonomisk støtte fra EU

Tallet er et udtryk for, at man har sammenlignet de virksomheder, der har deltaget i Syddansk Vækstforums EU-støttede erhvervsudviklingsprojekter med lignende virksomheder.

Det glæder regionsrådsformand Stephanie Lose (V), at rapporten viser, der er kommet 1600 nye arbejdspladser i de virksomheder, der har taget del i projekterne.

- Det er meget opløftende, at vi kan dokumentere så markante effekter af vores indsats for at skabe vækst og arbejdspladser i regionen, siger hun.

I alt 1800 virksomheder har deltaget i de EU-støttede projekter. Virksomhederne kommer fra mange forskellige brancher, men især industri- og byggevirksomheder fylder i billedet. 27 procent hører nemlig ind under kategorien industri og bygge/anlæg.

I perioden er det givet 393 mio. kr. fra EU til 45 projekter i Region Syddanmark, som altså har involveret 1800 forskellige virksomheder. EU-finansieringen kan maksimalt udgøre 50 pct. af projektomkostningerne. Resten udgøres af projektdeltagerne selv og anden offentlig og privat medfinansiering.

  • Af: