Underskud så langt øjet rækker


Underskud så langt øjet rækker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark vil bryde euroreglerne for underskud på de offentlige finanser i de næste to år, viser redegørelse.

Selv om Danmark vil komme på kant med euroreglerne for underskud på de offentlige finanser, har regeringen med sin aftale om 2020-planen sikret, at der fortsat kan være troværdighed om de offentlige finanser og fastkurspolitikken.

Det siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i en pressemeddelelse, nu da regeringen har offentliggjort en ny Økonomisk Redegørelse.

- Med de aftaler, vi har indgået i foråret, er der skabt grundlag for en holdbar genopretning af dansk økonomi.

- Samtidig er der klart og konkret anvist finansiering på de 47 milliarder kroner, som der i kølvandet på den internationale krise manglede for at få indtægter og udgifter til at balancere i 2020, siger Claus Hjort Frederiksen.

I 2010 var underskuddet på de offentlige finanser 51 milliarder kroner, svarende til 2,9 procent af BNP. Men både i år og næste år vil Danmark komme i konflikt med euro-reglernes grænse for underskud på tre procent af BNP.

I år vokser underskuddet til 74 milliarder kroner - svarende til 4,1 procent af BNP. Det skyldes færre indtægter på 37 milliarder kroner fra pensionsafkastsbeskatningen.

Næste år bliver underskuddet 80 milliarder kroner - svarende til 4,3 procent af BNP. Det skyldes de ventede udbetalinger af efterlønsbidrag, hvis regeringen kommer igennem med sin reform af efterløn og folkepension.

I en periode i 2010 kan danskerne melde sig ud af efterlønsordningen og få deres efterlønsbidrag udbetalt skattefrit.

Finansministeren fastslår, at retningen på dansk økonomi er lagt, så der fortsat kan være troværdighed om den offentlige økonomi og fastkurspolitikken.

- Dermed bliver Danmark mindre sårbar over for finansiel uro på de internationale markeder. Danmark er en meget rentefølsom økonomi uden for euroen.

- Det er essentielt for genopretningen, at vi ikke slås tilbage af højere renter som følge af mistillid til den økonomiske politik, siger han.

Underskud så langt øjet rækker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce