Som barn hang han ud med Vollsmoses hårde drenge, kom på kant med loven og blev medicineret for ADHD. I dag er han salgschef i et fremad­stormende onlinefirma, Ordbogen.com og udvalgt som en af de ti største talenter på Fyn i Fyens Stiftstidendes konkurrence Talent Fyn 2009.
 - Jeg har altid hadet ordbøger. Så da jeg fik tilbudt jobbet med at lede salget af online-ordbøger, tvang jeg mig selv til at tænke "ordbøger er fede, ordbøger er fede, ordbøger er fede" igen og igen. Fake it, until you make it, siger Abdallah Abou Hachim, mens han hælder pulverkaffe i en kop og fylder den halvt op med kogende vand.

Ikke mere. Det er dagens eneste kop kaffe. Får han mere koffein, bliver han "speedet", som han siger. Trods kun fem timers søvn om natten har Abdallah Abou Hachim åbenbart ikke brug for kunstige stimulanser for at holde sig vågen.

Flugten fra Vollsmose

Den slags hører hans barndom til, og dengang fik han dem for ikke at blive for energisk.

- Jeg var en af dem, der fik piller mod ADHD. Jeg var altid fuld af energi, fortæller han.

Det var dengang, han bare var en rod blandt andre rødder i Vollsmose. Endnu et potentielt problembarn på grænsen af lov og orden. Og så en dag, da han var 20 år gammel, gik det op for ham, at hvis det hele nogensinde skulle blive til noget, skulle han væk, langt væk.

Han meldte sig frivilligt til hæren. 10 måneder hos gardehusarerne i Næstved. Videre til København og et job som sælger i et tele-firma. På vej væk fra fortiden i Vollsmose. På vej mod fremtidens karriere. Han ville være chef - salgschef - og det skulle være inden, han fyldte 30.

I dag er han 28 - og salgschef med kæmpe succes. På det år, Abdallah Abou Hachim har været hos Ordbogen.com, har han lavet en meromsætning på en million kroner som salgschef og har dermed bidraget til firmaets vækst på 760 procent i 2008, hvilket for andet år i træk kvalificerede det til at være en såkaldt gazellevirksomhed.

Abdallah Abou Hachim arbejder hele tiden. Næsten. Hver dag sætter han sig en time eller to for sig selv i sin lænestol. Ingen tv, ingen radio. Bare ham selv og hans tanker. Og så er der forældrene. Næst efter arbejdet er familien det største omdrejningspunkt i hans liv.

Forældrene flygtede fra Libanon for 26 år siden sammen med den dengang toårige Abdallah, og faderen har altid stillet store krav til sin ældste søn.

- Han var hård i sin opdragelse. Men jeg tror, at det var den eneste måde, jeg kunne lære det på - ellers ved jeg ikke, hvor jeg var endt, siger Abdallah Abou Hachim.

Han holder stadig af krav, og han er ikke i tvivl om, at hans evindelige kampgejst kommer fra forventninger - fra direktøren og hans salgsmedarbejdere. Men ambitionerne kan til tider også næsten tage overhånd.

- Min direktør siger nogle gange til mig, at jeg er for kynisk over for medarbejderne, og at jeg skal slappe lidt af.

Alle kan overtales

Men under ambitionerne gemmer der sig en ydmyg udgave af Abdallah Abou Hachim.

- Selv om jeg klarer mig godt, så kan jeg godt føle mig lidt som en underdog - måske på grund af min opdragelse. Jeg tænker tit på, at jeg kan miste mit job hver dag, hvis jeg ikke gør det ordentligt. Det får mig til at mase på. Jeg kan heller ikke være en ordentlig chef, hvis jeg bare læner mig tilbage i stolen og forlanger noget af mine medarbejdere, som jeg ikke selv kan levere.

Abdallah Abou Hachim kan godt finde på selv at ringe rundt til mindre erhvervskunder for at se, hvor hurtigt og meget han kan sælge. Især hvis det kommer som en udfordring fra en af medarbejderne.

- Jeg skal inspirere og vise, at det godt kan lade sig gøre at sælge. De fleste mennesker har som udgangspunkt ikke lyst til at købe noget, når man ringer til dem. Men hvis man er dygtig, kan alle overtales på en god måde, siger Abdallah og understreger, at han hader at snyde nogen.

- Da jeg var ung sælger og ikke havde arbejdet mig så højt op, kunne jeg godt finde på at lave en handel, der ikke var god for kunden. Men jeg kunne ikke sove om natten og havde det dårligt med det. I dag har jeg lært lektien, og som chef skal jeg være det bedste forbillede, siger han.

Abdallah Abou Hachim blev headhuntet til sin nuværende stilling på baggrund af hans hurtigt voksende evner som sælger i andre firmaer. Han har en treårig handelsskoleeksamen og kurser i marketing og ledelse. Men ingen akademisk uddannelse.

- Jeg er beviset på, at det ikke kun er højtuddannede akademikere, som får chancen. Hvis man virkelig vil frem i verden, er der en vej, siger Abdallah Abou Hachim med sikker mine.

Mellemøstligt netværk

Noget af det, der inspirerer Abdallah Abou Hachim ud over erhvervsguruer som Steve Jobs og de direktører, han har mødt på sin vej op, er profeten Muhammed.

- Jeg er ikke en religiøs fanatiker. Men profeten Muhammed inspirerer mig til at være ærlig og få det bedste frem i andre mennesker. Når jeg skal motivere mine medarbejdere til at arbejde endnu hårdere, kommer troen på mine evner fra profetens ord om at sætte et positivt aftryk på verden, siger Abdallah Abou Hachim, som i sin fritid også er engageret i Integrationsrådets arbejde.

Når han en dag får mere tid, vil han starte et netværk for folk af mellemøstlig baggrund og gerne nogle af de unge knægte ude fra Vollsmose, som vil væk fra dårligt selskab og have en karriere.

- Det skal ikke handle om religion, men om mennesker og deres ambitioner. Måske kan vi inspirere hinanden til at nå til tops, siger Abdallah Abou Hachim.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Talentudvikling i det skjulte

Talentudvikling i det skjulte

Bliv årets talent

Bliv årets talent

Her går talenterne hele vejen

Her går talenterne hele vejen