Umbraco vil skabe it-kraftcenter i Thrigefirkanten

Umbraco-stifter Niels Hartvig (t.h.) og adm. direktør Kim Sneum Madsen i de gamle bevarede kraftvarmecentral i Thrigefirkanten - hvor firmaet bor. De to Umbraco-folk vil skabe et nyt it-kraftcenter i området med base i den gamle historiske bygning. Foto: Vibeke Volder

Umbraco vil skabe it-kraftcenter i Thrigefirkanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske it-virksomhed Umbraco har en halv million brugere globalt og et omfattende community. Nu vil virksomheden skabe et lokalt kraftcenter for it-firmaer i Thrigefirkanten, hvor firmaet bl.a. selv er parat til at åbne dørene og dele erfaringer og viden.

Den historiske fire-takts B&W dieselmotor fra 1923 kørte formentlig for sidste gang i midten af 60'erne, men nu skal Thrige Titans gamle kraftvarmecentral igen skabe ny energi.

I hvert fald hvis det står til it-virksomheden Umbraco, som i dag bor i den historiske bygning, som Thrigefabrikkerne fra 1916 fik strøm og varme fra.

Umbraco, der har en halv million brugere på verdensplan af sit open source-system og et globalt community med udviklere og brugere, vil med udgangspunkt i de historiske bygninger skabe et nyt lokalt it-kraftværk eller et campus-område for innovative it-firmaer fra Odense.

- Vi vil gerne skabe et kraftcenter for innovative it-firmaer, fordi vi mener, at der er et større potentiale, som ikke bliver udnyttet i Odense i dag. Det, vi kender som Thrigefirkanten i dag, vil vi gerne være med til at udvikle til et område, hvor folk, der vil noget digitalt, simpelthen bliver nødt til at søge hen, siger Umbraco-stifter Niels Hartvig.

Niels Hartvig, i blå hættetrøje, og Kim Sneum Madsen løber snart tør for pladser til de nye ansatte, som Umbraco i jævn strøm byder velkommen. Foto: Vibeke Volder
Niels Hartvig, i blå hættetrøje, og Kim Sneum Madsen løber snart tør for pladser til de nye ansatte, som Umbraco i jævn strøm byder velkommen. Foto: Vibeke Volder

Udlejer med på idé

Den gamle dieselmotor står stadig sammen med turbiner og kedler i det imponerende baglokale hos Umbraco og vidner om en svunden tid. Imens buldrer fremtiden afsted i de øvrige lokaler hos Umbraco, som vokser så hurtigt, at lejemålet snart er for lille.

Firmaets eget behov for mere plads har åbnet op tanken om at skabe et lokalt centrum for samarbejde og udveksling af viden og erfaringer på tværs af firmaskel.

I dag er bygningen ligesom resten af Thrigefirkanten ejet af udlejningsmatador Olav de Linde, som Umbracos ledelse allerede har en dialog med. Både om firmaets egne snarlige pladsbehov og den løsningsmodel, man har i tankerne.

- Vi præsenterede tankerne for Olav de Linde på et møde for to uger siden, og de er meget positive, siger adm. direktør i Umbraco Kim Sneum Madsen, som understreger, at det indenfor et års tid bliver nødvendigt at udtænke en plads-plan.

Afdelingsdirektør Søren Gørup Christiansen fra Olav de Linde er begejstret for idéen:

- Vi er helt på linje omkring visionerne og vil meget gerne medvirke positivt til at føre dem ud i livet, skriver han i en mail til Fyens Stiftstidende.

Fra seks til snart 50 ansatte

Umbraco er på få år vokset fra seks til i dag 40 ansatte og forventer at nå 50 ansatte ved årets udgang. Når det sker, vil der stadig være kontorplads til alle i de nuværende historiske lokaler, men i begyndelsen af 2019 vil det være nødvendigt at finde mere plads.

- Vi skal have en plan klar i løbet af foråret næste år, det er måske ikke presserende nu, men det er noget, vi skal forholde os til, siger Kim Sneum Madsen, som bliver suppleret af Umbraco-stifter Niels Hartvig.

- Vi er super glade for at være her, så vi skal ikke flytte, men vi kan ikke udvide, så derfor opstod tanken om et campus, hvor vi gør det på en ambitiøs og utraditionel måde. Tanken er, at vi finder så meget ny plads her i området, at vi kan skabe et fællesskab, hvor man kan lære af hinanden - og andre kan undgå at lave de samme fejl, som vi lavede, siger han.

Firmaets open source-software anvendes i dag af private, firmaer, foreninger og organisationer som rygraden i en halv million hjemmesider og websites over hele verden. Netop open source-filosofien om at dele viden og udvikle i fællesskab kan ifølge Umbraco flyttes over i de nye tanker om at skabe et fællesskab og i mangel af bedre ord en it-klynge i Thrigefirkanten.

- Vi vil meget gerne åbne dørene her hos os og lukke nogle af de mange iværksættere ind, så de kan sidde hos os i en periode, det er hele tankegangen, siger Kim Sneum Madsen.

Udsigt til andre kodere

Fra Umbracos hoveddør har man direkte udsyn til en anden fremadstormende it-virksomhed i Odense, House of Code. Der er ikke længere derover, end at udviklerne fra de to it-huse kan gå frem og tilbage med en kop kaffe i hånden. Samarbejdet på tværs over til House of Code eller lidt længere væk E-soft er allerede taget i brug, og det virker, siger direktøren.

- Vi mødes på tværs af virksomhederne, tester hinandens software og snakker om nye idéer og ting, vi har på vej, siger Kim Sneum Madsen.

Han griner og konstaterer:

- Det vilde ville jo være at have den fedeste kantine, køkken og faktisk også et vildt rygerum, hvor alle udviklerne kan mødes i et naturligt centrum, hvor de kan stå og hænge ud og udveksle gode idéer og viden, før de går hvert til sit igen, siger han.

Umbraco vil skabe it-kraftcenter i Thrigefirkanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce