Ulige konkurrence koster danske job


Ulige konkurrence koster danske job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vil koste job, at danske campingpladser tynges af både højere moms og energiafgifter end i de konkurrerende nabolande, mener Campingrådet.

Det kommer til at koste job i Danmarks udkantsområder, at moms og afgifter er højere for danske campingpladser end i nabolandene. Det fastslår direktør i Campingrådet Poul Fejer Christiansen.

- Vores gæster skal - som hotelgæsterne - betale 25 procent i moms på overnatninger. Dertil kommer, at vi i modsætning til vores konkurrenter i nabolandene, er hårdere ramt af energiafgifter. Hvis politikerne ikke vågner op, vil det sammenlagt koste job i landets yderområder, siger Poul Fejer Christiansen.

Direktørens udmelding kommer, efter at hotelbranchens forening Horesta tirsdag råbte vagt i gevær, fordi Tyskland i forbindelse med en vækstpakke har sænket momsen på overnatninger fra 19 til syv procent. Det rammer ekstra hårdt på en hotelbranche, der i forvejen døjer med økonomisk afmatning, konkurser og fyringer.

Skatteminister Kristian Jensen (V) sagde tirsdag, at han har forståelse for problemer, men lavvande i statskassen gør, at der ikke er planer om at ændre på momsreglerne for overnatning.

Campingrådets direktør fastslår, at prisen er en afgørende faktor for turisterne.

- Det vil helt klart smitte af, at vi døjer med højere moms og afgifter. Når regeringen nu ikke vil give os lige vilkår med overnatningsmomsen, så kunne den se på, om vi i stedet skal have lige vilkår med produktionsvirksomhederne. De bliver aflastet for energiafgifterne, men det gør campingpladser og hoteller ikke, siger Poul Fejer Christiansen.

Campingrådet repræsenterer Danmarks cirka 500 campingpladser. Tilsammen har de omkring 12 millioner overnatninger årligt.

Ulige konkurrence koster danske job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce