Udvalg går videre med eftersorteringsanlæg: - For tidligt at diskutere privat samarbejde

Der findes dem, som er meget interesseret i at få fingrene i madaffald. Arkivfoto: Kim Rune

Udvalg går videre med eftersorteringsanlæg: - For tidligt at diskutere privat samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

By- og kulturudvalget i Odense godkendte tirsdag i en indstilling om ny affaldsordning også at arbejde videre med et fælles fynsk eftersorteringsanlæg. Ikke alle var klar til at diskutere, om samarbejde med private er en mulighed.

By- og Kulturudvalget i Odense godkendte tirsdag en indstilling om at arbejde videre med at undersøge mulighederne for samarbejde med de andre fynske kommuner om et fælles centralt eftersorteringsanlæg til affald i forbindelse med en ny affaldsordning. Udsigten til et sådant anlæg har vakt bekymring hos virksomheden NC Miljø i Ringe, som er interesseret i at modtage det kommunale madaffald og har investeret stort i at kunne håndtere det.

Alle partier i udvalget var enige om at gå videre med arbejdet, men Venstre og Konservative forsøgte med en tilføjelse at sikre sig, at man ville undersøge mulighederne for samarbejde med private.

- Vi ville gerne, at man skulle afsøge mulighederne for at indgå et privat partnerskab eller udbyde opgaven, og om der var nogen mulighed for det. Men det var kun os, som syntes, at vi skulle gå videre med det, siger formand for udvalget, Jane Jegind (V).

- Man kan ikke være sikker på, at det private bliver tænkt ind nu. Jeg kan heller ikke være sikker på, at man ikke tager det med, men jeg ville gerne have haft den garanti, siger hun.

For tidligt

Hos Socialdemokratiet mente man ikke, at det var tiden at diskutere, om det private kan klare en del af opgaven, men man udelukker samtidig ikke noget, fortæller Niclas Turan Kandemir (S).

- Om det er en kommunal opgave eller en privat eller en blanding, det er på ingen måde noget, vi har lagt os fast på endnu. Det er meget tidligt, og jeg undrer mig over det forslag, som Venstre kom med. Lige nu handler det om at sondre muligheden for et samarbejde mellem kommunerne, og om der skal etableres et eftersorteringsanlæg. I forhold til effektueringen, bygningen og driften af anlægget, og hvad der skal ske efter sorteringen med biomasser for eksempel, det er et delelement, og jeg mener, at diskussionen om privat eller ej er lidt kunstig lige nu, siger han.

Ved mødet havde udvalget besøg af direktør i NC Miljø, Massimo Forti, som fortalte om sin bekymring og sin virksomheds kompetencer.

- For dem handler det om biomasser, som udvindes af fødevarer og plastik primært, men det er ikke det, vi snakker om nu. Det er sortering af alt affald. Men jeg synes, det var rigtig fint at høre om den her virksomhed, og vi kommer til at se dem igen, siger Niclas Turan Kandemir.

Udvalg går videre med eftersorteringsanlæg: - For tidligt at diskutere privat samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce