Odensefirmaet Poul Schou køber en grund på 38.000 kvadratmeter i Tietgenbyen af ERA Transport, der har flyttet sine lastbiler til Middelfart.

Der vil stadig kommer mange lastbiler til og fra den store grund på C.F. Tietgens Boulevard 18 i Tietgenbyen i det sydlige Odense, men nu kommer de fra vognmandsfirmaet Poul Schou og ikke fra ERA-transport, der har haft hjemme på adressen siden 2006.

Poul Schou, der har hovedkvarter på Rugårdsvej ved Korup, har købt grunden for at få mere plads og for at være tættere på nogle af sine store kunder - blandt andet Facebook.

- Og det er ingen hemmelighed, at den nye ringvej er planlagt til at løbe tværs gennem vores nuværende plads. Så købet af ejendommen i Tietgenbyen løser et akut problem og sikrer fremtiden, siger Poul Henrik Schou, der ejer virksomheden.

Poul Schou, der har 115 ansatte og 80 biler, beholder sin adresse på Rugårdsvej, som også stadig vil rumme virksomhedens administration.

På samme måde vil ERA-transports administration blive liggende på den solgte grund i Tietgenbyen.

ERA-transport, der har 70 ansatte og flere end 100 lastbiler, kører med containere, og salget er en konsekvens af forandringer i containermarkedet, oplyser virksomhedens direktør, Michael Gregersen.

- Alle ERA's biler kører efterhånden ud fra vores plads i Middelfart, såde 38.000 kvadratmeter i Odense er mere, end vi har brug for, siger han ifølge en fælles pressemeddelelse fra de to firmaer.

ERA-transport blev i 2016 solgt til Poul Schou og tre andre fynske transportvirksomheder.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.