Udlejning: Solen skinner igen på feriehusene


Udlejning: Solen skinner igen på feriehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlejningen af danske sommerhuse var sidste år på 15,7 millioner overnatninger. Det højeste i seks år.

Udlejningen af danske sommerhuse går igen langsomt fremad. For første gang siden den globale finanskrise i 2008 nåede udlejningen i 2012 op på 15,7 millioner overnatninger. Det er to procent bedre end året før og det højeste siden 2007.

Sommerhusene var sidste år udlejet i 510.000 uger eller et procentpoint mere end i 2011. Primært fordi flere danskere valgte at holde ferie herhjemme. De danske udlejninger steg med fem procent til 109.000 feriehus-uger. Den vigtige udlejning til tyskerne blev samtidig stabiliseret på 362.000 feriehus-uger.

- Det er glædeligt i lyset af, at sidste sommer var rigtig, rigtig skidt, siger direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen.

- For første gang i 30 år havde vi ikke totalt udsolgt i højsæsonen i juli. Men det er hentet ind gennem blandt andet en flot efterårsperiode med strålende vejr.

Tyskerne tegnede sig for 10,4 millioner overnatninger i danske feriehuse i 2012. De danske familier udgjorde 3,8 millioner og øvrige nationaliteter 1,6 millioner overnatninger.

Det er da også fortsat på det tyske marked, feriehusudlejerne ser mulighederne.

- Det er en kæmpestor andedam at fiske i. Med rette betingelser og markedsføring tror vi på yderligere et par millioner tyske overnatninger i de kommende år, siger Carlos Villaro Lassen.

Derfor glæder han sig over, at sommerhusene kom med i det nye boligjobordning i forbindelse med regeringens Vækstpakke. Dermed kan også feriehusejere få et fradrag på op til 15.000 kroner årligt i forbindelse med at hyre håndværkere til boligforbedringer.

- Der er stort behov for modernisering i mange sommerhuse, som håndværkertilskudsordningen kan skubbe på i et stadigt mere konkurrencebetonet marked, hvor lejerne efterspørgsel på luksus og kvalitet stiger, siger han.

Udlejning: Solen skinner igen på feriehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce