Udlejningen af danske sommerhuse var sidste år på 15,7 millioner overnatninger. Det højeste i seks år.

Udlejningen af danske sommerhuse går igen langsomt fremad. For første gang siden den globale finanskrise i 2008 nåede udlejningen i 2012 op på 15,7 millioner overnatninger. Det er to procent bedre end året før og det højeste siden 2007.

Sommerhusene var sidste år udlejet i 510.000 uger eller et procentpoint mere end i 2011. Primært fordi flere danskere valgte at holde ferie herhjemme. De danske udlejninger steg med fem procent til 109.000 feriehus-uger. Den vigtige udlejning til tyskerne blev samtidig stabiliseret på 362.000 feriehus-uger.

- Det er glædeligt i lyset af, at sidste sommer var rigtig, rigtig skidt, siger direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen.

- For første gang i 30 år havde vi ikke totalt udsolgt i højsæsonen i juli. Men det er hentet ind gennem blandt andet en flot efterårsperiode med strålende vejr.

Tyskerne tegnede sig for 10,4 millioner overnatninger i danske feriehuse i 2012. De danske familier udgjorde 3,8 millioner og øvrige nationaliteter 1,6 millioner overnatninger.

Det er da også fortsat på det tyske marked, feriehusudlejerne ser mulighederne.

- Det er en kæmpestor andedam at fiske i. Med rette betingelser og markedsføring tror vi på yderligere et par millioner tyske overnatninger i de kommende år, siger Carlos Villaro Lassen.

Derfor glæder han sig over, at sommerhusene kom med i det nye boligjobordning i forbindelse med regeringens Vækstpakke. Dermed kan også feriehusejere få et fradrag på op til 15.000 kroner årligt i forbindelse med at hyre håndværkere til boligforbedringer.

- Der er stort behov for modernisering i mange sommerhuse, som håndværkertilskudsordningen kan skubbe på i et stadigt mere konkurrencebetonet marked, hvor lejerne efterspørgsel på luksus og kvalitet stiger, siger han.

Mere om emnet

Se alle
Let at lave helårshuset til feriehytte

Let at lave helårshuset til feriehytte