Udlejer halv million kvadratmeter: Barfoed i millionplus i stabilt boligmarked

Frederik Barfoed er fjerde generation i spidsen for ejendomsselskabet Barfoed Group, som netop har afleveret regnskab for 2017 - som ledelsen betegner som "meget tilfredsstillende". Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Udlejer halv million kvadratmeter: Barfoed i millionplus i stabilt boligmarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske boligkoncern Barfoed Group fik et driftsplus på 300 millioner kroner i et stabilt boligmarked i 2017 - især private lejere står i kø for at leje sig ind hos koncernen, som har ganske få ledige kvadratmeter.

Den fynske ejendomsgigant Barfoed Group tjener fortsat mange penge i et udlejningsmarked, som har stabiliseret sig de senere år.

Selskabet fik et plus på driften på 296 millioner kroner og et resultat på 95 millioner kroner før den såkaldte værdiregulering af selskabets mange ejendomme. Her steg værdien med 75 millioner kroner, så selskabet samlet set skabte et plus på 172 millioner kroner i 2017. Nettoomsætningen på udlejningsvirksomheden steg med tre millioner kroner i 2017 til 404 millioner kroner.

Resultatet er 12,5 mio. kr. lavere end rekordresultatet i 2016, hvilket primært skyldes en stigning i nettofinansieringsomkostningerne, skriver selskabet i ledelsesberetningen. Resultatet oversteg alligevel det budgetterede resultat med otte millioner kroner.

Samlet set et "meget tilfredsstillende resultat", som selskabet skriver i regnskabet, hvor man også kan konstatere, at Barfoed nu råder over 452.000 kvadratmeter lejemål til private og erhverv i hele landet. Ejendommene har ifølge regnskabet en bogført værdi af 7,5 milliarder kroner og en egenkapital på 1,25 milliard kroner.

Den største klump af indtægterne på udlejningen i Barfoed stammer fra boligudlejning til private, der står for 55 procent af de samlede lejeindtægter, mens kontor- og detailhandels-lejere m.m. udgør den resterende del. Boliglejemålenes andel af de samlede lejeindtægter har været stigende i de seneste år og forventes fortsat at stige i de kommende år, lyder det fra koncernen.

Barfoed sætter i år gang i det store projekt Munkebjerg Park, hvor man bygger i alt 700 boliger - et projekt som både vil øge omsætningen, indtjeningen og egenkapitalen væsentligt, forventer man i koncernen.
Barfoed sætter i år gang i det store projekt Munkebjerg Park, hvor man bygger i alt 700 boliger - et projekt som både vil øge omsætningen, indtjeningen og egenkapitalen væsentligt, forventer man i koncernen.

Få tomme kvadratmeter i stabilt marked

Selv om der således er tale om et "meget tilfredsstillende" resultat, så gik den fynske udlejningsmastodont faktisk drastisk tilbage fra 741 millioner kroner til blot 172 millioner kroner i plus i resultat.

Sammenholdt med, at selskabet generelt set oplever stor interesse for især sine private lejemål, er det tal dog mere udtryk for, at boligmarkedet har stabiliseret sig. Den stabile branche påvirker værdisætningen af selskabets mange ejendomme, som ikke er steget i samme grad som de seneste år.

Forrige år lå værdireguleringen af den samlede masse af boliger, erhvervslejemål og andre ejendomme samlet set på 634 millioner kroner. I 2017 blev værdien blot reguleret op med 75 millioner kroner til sammenligning, hvilket reducerer det samlede resultat betragteligt i forhold til året før.

Meget lav tomgang

Det er dog ikke noget, som Barfoed Group bemærker i regnskabet, hvor man til gengæld understreger, at den såkaldte "tomgang" i selskabets udlejningsejendomme er særdeles lav - især på det private boligmarked, mens der er større udfordringer på erhvervsområdet.

Samlet set er det ifølge Barfoed Group lykkedes at fastholde en meget lav tomgang på 2,5 procent for hele selskabets ejendomsportefølje i 2017, hvilket kostede selskabet knap 10 millioner kroner i såkaldt tomgangs-leje. Barfoed arbejder på flere fronter på at tiltrække flere lejere til erhvervslejemålene, men når det ikke lykkedes, vælger selskabet i nogle tilfælde også at bygge kontorer om til boliger.

Bl.a. i Svendborg, hvor udlejningen af flere boliger i ombyggede kontorlejemål er sat i gang. Ombygningerne er foregået dels i Tinghusgade og dels på Toldbodvej, hvor der er indrettet fem nye større lejligheder med udsigt over havnen.

Bygger nyt i Munkebjerg Park

Barfoed har brugt 2017 til at investere kraftigt i renoveringer af sine ejendomme, men der er også flere nye projekter undervejs.

Tilbage i 2006 overtog Barfoed således Munkebjerg Park fra ejendomsvirksomheden Freja. Der er allerede bygget 188 udlejningsboliger i området, men 2018 kommer til at se starten på et større projekt i Munkebjerg Park, hvor Barfoed i de kommende år vil opføre 700 nye boliger, kontorer, daginstitution, fitness og en dagligvarebutik.

Byggeriet opføres på hjørnet af Niels Bohrs Alle og Munkebjergvej og får dermed direkte adgang til motorvejen. Samtidigt placeres det tæt ved den nye letbane og samtidig i meget kort afstand til det nye vækstområde i Odense, der omfatter bl.a. det nye Odense Universitetshospital, Syddansk Universitet, University College Lillebælt, Syddanske Forskerparker samt Cortex Park. Et område, der dagligt forventes at få op mod 60.000 besøgende.

Ifølge Barfoed Group vil det store projekt medføre en øget indtjening og få en positiv påvirkning på egenkapitalen i selskabet.

I løbet af den kommende måned vil planerne for den første etape af byggeriet blive offentliggjort, men det kan allerede nu afsløres, at der er tale om byggeri af familie- og seniorboliger, skriver Barfoed i en pressemeddelelse.

Udlejer halv million kvadratmeter: Barfoed i millionplus i stabilt boligmarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce