Udlån koster stadig Nordea dyrt


Udlån koster stadig Nordea dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlån til virksomheder koster stadig Nordea dyrt. Alligevel overrasker den nordiske storbank analytikerne positivt. Aktien stiger fra morgenstunden.

Det kniber stadig for storbanken Nordea på udlånssiden. Den økonomiske krise sender stadig flere virksomheder i knæ, og det koster dyrt for banken, som ofte må notere, at de udlånte penge er tabt.

I årets første tre måneder fik Nordea et minus i regnskabet på dets udlån på næsten 2,7 milliarder kroner - en stigning på cirka 300 millioner kroner i forhold til fjerde kvartal af 2008, som ellers var et rædselskvartal for alle verdens banker.

- Højere nedskrivninger på udlån er uundgåeligt, når økonomien svækkes med rekordfart, siger koncernchef i Nordea Christian Clausen

Samlet kom den nordiske storbank ud af årets tre første måneder med et overskud før skat på cirka 6,2 milliarder kroner mod 6,6 milliarder kroner i samme periode sidste år. Et væsentligt bedre resultat end analytikerne havde regnet med - her var forventningen et overskud på godt 4,3 milliarder kroner.

Koncernchef Christian Clausen er da også glad for regnskabet.

- Jeg er tilfreds med, at Nordea endnu en gang har leveret både et forbedret resultat og forretningsvækst og samtidig har støttet kernekunderne i en vanskelig markedssituation, siger han.

Aktiemarkedet tager også godt imod regnskabet. Nordea-aktien stiger fra morgenstunden med godt fem procent.

Udlån koster stadig Nordea dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce