Advokatkæden Ret & Råd tager konsekvensen af, at ingen unge jurister vil til udkantskommunerne og tømmer til efteråret afdelingerne i Faaborg, Assens og Middelfart for personale.

- De har alle ambitioner om at skabe en karriere, der fører til partnerskab i en større advokatvirksomhed. Lokale kontorer giver dem ikke de udfordringer og muligheder, de efterspørger.

10 advokater og 15 advokatsekretærer får fra efteråret skriveborde i Odense, når advokatkæden Ret & Råd Fyn samler al sagsbehandling i Odense og nedgraderer lokalerne i Faaborg, Assens og Middelfart til mødelokaler.

Der er flere årsager til omlægningen, men en af de tungtvejende er, at det er svært at lokke nyuddannede jurister til udkantskommunerne.

- Ude i kystbyerne har det ikke været muligt at lave generationsskifte med yngre jurister, der flytter til byerne med kone og børn, som vi andre i sin tid gjorde. Vi har prøvet flere gange, men det er vanskeligt - også selv om det ikke længere er et krav at bo der. De har alle ambitioner om at skabe en karriere, der fører til partnerskab i en større advokatvirksomhed. Lokale kontorer giver dem ikke de udfordringer og muligheder, de efterspørger. Det er beklageligt, men det er fakta. Til gengæld kan vi sagtens rekruttere til Odense, siger partner Jess Lykke Gregersen, der selv skifter arbejdspladsen i Faaborg ud med en plads i Odense.

- Derfor er det nu vores strategi at samle al produktion i Odense, hvor vi så samtidig kan håndtere et løbende generationsskifte. Vi har flere, der sidder og laver det samme i de forskellige byer, så nu kan vi samle jurister og sekretærer i fagenheder og udbygge vores specialer endnu mere, siger han.

Ingen fyringer

Jess Lykke Gregersen afviser, at et af formålene med sammenlægningen er at spare personale. Der er udelukkende tale om flytninger.

Kæden beholder alle tre adresser i lokalområderne og bruger dem som kontoradresser og mødelokaler.

- Vi er forankret i lokalsamfundene og har været det gennem rigtig mange år. Vi har kunder over hele Fyn og kører gerne ud til kunderne, men vi holder også gerne møder i vores lokaler lokalt, siger Jess Lykke Gregersen.

I de senere år har Ret & Råd Fyn lukket kontorer i Tommerup og Aarup og går man endnu længere tilbage var kæden også repræsenteret på Østfyn i Nyborg.

Flytningen af personale vil ske i løbet af oktober og november, hvor alle rykker ind på adressen i Albanigade 30 ved siden af Retten i Odense. Her organiserer advokaterne sig med en erhvervsafdeling i stueetagen og en privatafdeling på første sal.

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.