Tillukkede og reserverede danskere får højtuddannet udenlandsk arbejdskraft til at forlade landet. Pinligt og dumt siger Danmarks Vækstråd.
Selv om Danmark har desperat brug for udenlandsk arbejdskraft, så får den kølige danske facon stadig flere udlændinge til at forlade landet igen. Og det sker i stadig stigende tempo, konkluderer Danmarks Vækstråd i en pjece, der offentliggøres i dag.

Tre ud af fire udenlandske læger, ingeniører eller andre videnarbejdere mener ifølge en undersøgelse fra Oxford Research, at det er vigtigt for værtslandet, at befolkningen er åben og inviterende. Men kun hver tredje er tilfreds med danskerne på det punkt. Samtidig er op mod halvdelen af de udlændinge, der kommer til Danmark, negativt overrasket over den danske befolknings åbenhed, mens kun hver syvende er positiv.

- Det er pinligt og dumt. Pinligt, fordi det er væmmeligt at blive konfronteret med, at vi danskere er så lukkede og selvfede, at vi ikke tager os godt af udenlandske medarbejdere. Dumt, fordi det er i vore egen interesse at få udlændingene til at falde til, så vi ikke mangler arbejdskraft, siger Lars Nørby Johansen, formand for Danmarks Vækstråd til Berlingske Tidende.