USA's krise truer verdens fattige


USA's krise truer verdens fattige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdensbanken advarer om, at USA's krise rammer de mest udsatte grupper i udviklingslandene.

Verdensbankens præsident, Jim Yong Kim, siger, at blot truslen om en betalingsstandsning i USA kan ramme de fremadvoksende økonomier i Den Tredje verden og verdens fattigste.

- Vi er dybt bekymrede. Lige nu er der så mange rystelser og så stor usikkerhed, at det kan have virkelig ødelæggende følger for de nye hurtigt voksende økonomier i udviklingslandene.

Det siger Kim i et interview, som den amerikanske tv-station CNN sendte onsdag fra Verdensbankens hovedkvarter i Washington.

Verdensbanken, der er en FN-institution, som bekæmper fattigdom, fremhæver, at det havde langvarige følger på finansmarkederne, da USA sidst var tæt på en betalingsstandsning i forhold til landets gæld i august 2011.

Krisen dengang svækkede økonomierne i en række udviklingslande.

- Faldende kurser rammer ikke kun store koncerner, men også små virksomheder og landmænd verden over, pointerer, Jim Yong Kim.

I Washington forsøgte præsident Barack Obama tirsdag at berolige de finansielle markeder og USA's nervøse allierede om, at amerikanerne vil fortsætte med at betale deres regninger trods den aktuelle politiske krise.

Men Obama advarede Kongressen om, at der hviler "en sort sky" over tilliden til den amerikanske økonomi og rettede en usædvanlig skarp kritik af oppositionen, som, han mener, bruger urimelige og udemokratiske midler i striden om USA's budget og landets gældsloft.

- Opgiv disse trusler mod vore familier og vores virksomheder og lad os begynde at arbejde. Demokratiet virker ikke på denne måde, sagde han.

USA's krise truer verdens fattige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce