USA's centralbank bevarer rekordlav rente


USA's centralbank bevarer rekordlav rente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA's centralbank vil se mere fremgang inden for job og en højere inflation, inden den sætter renten op.

USA's centralbank, også kaldet Fed, besluttede torsdag på et rentemøde at lade den toneangivende rente forblive lav og ikke sætte den i vejret i denne omgang. Den ligger mellem 0 og 0,25 procent.

Banken holder dog en dør på klem for, at der kan komme en renteforhøjelse senere på året.

Banken siger, at en række faktorer har overbevist den om, at det vil være klogest at vente med at hæve renten.

Fed peger blandt andet på en nedgang i den globale økonomi som årsag til at vente, selv om udviklingen i den amerikanske økonomi har været god og den økonomiske vækst har ligget på et pænt niveau.

- De seneste globale økonomiske og finansielle udviklinger kan begrænse den økonomiske aktivitet noget og vil sandsynligvis lægge yderligere nedadgående pres på inflationen på kort sigt, lyder det i en erklæring fra Fed efter et to-dages møde.

Banken skriver, at den vil se "yderligere fremgang på arbejdsmarkedet" og være "relativt sikre på" at inflationen vil stige, inden den tager en beslutning om at sætte renten i vejret.

En rundspørge fra Reuters viste onsdag, at de fleste af de adspurgte økonomer på forhånd havde ventet, at Fed torsdag ville meddele, at den holder renten på det nuværende, lave niveau.

Den amerikanske rente blev i forbindelse med finanskrisen sænket til nul i december 2008 og har befundet sig der lige siden.

Den seneste amerikanske renteforhøjelse fandt sted i juni 2006.

USA's centralbank bevarer rekordlav rente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce