USA straffer den egyptiske regering på flere fronter


USA straffer den egyptiske regering på flere fronter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA vil ikke støtte den egyptiske regering, før der ses fremskridt i forhold til et frit valg i landet.

USA tilbageholder pengestøtte og leverancer af militærudstyr til den egyptiske regering. Det sker som et resultat af det egyptiske militærs afsættelse af præsident Mohamed Mursi og de efterfølgende uroligheder.

Det meddeler det amerikanske udenrigsministerium ifølge flere udenlandske nyhedsbureauer.

Ministeriets talskvinde, Jen Psaki, udtaler onsdag, at USA vil tilbageholde leverancen af visse større militærsystemer og pengeoverførelser indtil, at den egyptiske regering gør "troværdige fremskridt" i forhold til at foretage et retfærdigt og frit valg i landet.

Kampene mellem det egyptiske militærstyre og Mursi-tilhængere er eskaleret i den seneste tid. I weekenden mistede over 50 mennesker livet i sammenstød.

- USA fortsætter med at støtte en demokratisk transition og protestere mod vold som et redskab til at løse uenigheder i Egypten, siger Jen Psaki ifølge AFP

Det er blandt andet kampvogne, F-16-fly, Apache-helikoptere og harpoon-missiler, som amerikanerne nu tilbageholder.

Egypterne går desuden glip af en kontantoverførsel på 260 millioner dollar og en planlagt lånegaranti på 300 millioner dollar.

Amerikanerne understreger dog, at man vil fortsætte med at give støtte til at sikre de egyptiske grænser og forbedre terrorbekæmpelse samt opretholde sikkerheden på Sinai-halvøen.

USA har siden fredsaftalen mellem Egypten og Israel i 1979 bidraget med milliarder af dollar til egypterne for at opretholde freden og for at få adgang til Suez-kanalen.

USA straffer den egyptiske regering på flere fronter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce