UR-direktør siger selv stop

Enrico Krog Iversen stopper som adm. direktør i Universal Robots til sommer. Arkivfoto: Kirstine Mengel
Foto: Kirstine Mengel

UR-direktør siger selv stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30. juni brydes båndet mellem administrerende direktør og tidligere medejer Enrico Krog Iversen og den fynske robotkomet Universal Robots.

Efter otte år med konstante store hop fremad på bundlinje og robotmarkedet er det slut med samarbejdet.

- Det er helt min egen beslutning, som jeg har tænkt over i nogen tid. Det er klart, at man ikke beslutter den slags fra den ene dag til den næste, men det er på tide at ryste posen og prøve noget nyt, siger Enrico Krog Iversen, som har en kontrakt, der udløber med udgangen af juni.

- Og den notice (frist, red.)har jeg selvfølgelig tænkt mig at overholde, ikke mindst fordi der så kan findes en afløser, siger han over en skrattende mobiltelefon i bilen fra Odense til Billund.

Det er business as usual for direktøren, som er på vej til Shanghai for at holde møde med bestyrelsen for det kinesiske datterselskab.

Faktisk har det været business as usual for Enrico Krog Iversen siden maj sidste år, hvor amerikanske Teradyne overtog den fynske virksomhed af bl.a. Krog Iversen-familien, Vækstfonden og fire andre mindre ejere for 1,89 milliarder kroner.

- Jeg har den samme kontrakt i dag, som den jeg havde før de overtog firmaet, siger Enrico Krog Iversen, som med salget blev mangemillionær, da familien ejede omkring 34 procent af aktierne ved salget til Teradyne.

Et direktørskifte var dog ikke del af købskontrakten. Hverken dengang eller planlagt til senere, understreger Enrico Krog Iversen.

- Men jeg havde nok ikke valgt at stoppe nu, hvis ikke vi havde solgt. Der er en god organisation på plads nu, vi har mange dygtige mennesker til at sikre udviklingen og fortsætte det arbejde, vi har sat i gang, siger han over telefonen.

Samme vej fremad

Medarbejderne på UR's hovedkontor i Odense fik beskeden torsdag på dagens statusmøde, men de fik hverken en ny strategiplan eller et skifte i retningen for UR præsenteret.

- Vi bygger til i Odense nu, bl.a. for at få plads til en endnu større udviklingsafdeling. Vi skal fortsætte den kraftige vækst, vi har haft de forrige år og det, at jeg stopper, kommer ikke til at ændre på den retning, som selskabet er på vej i. De store linjer ændrer sig ikke, siger Enrico Krog Iversen.

Han har været i UR i knap otte år, når han stopper til sommer. Otte år med lange arbejdsdage - mange af dem på rejser til firmaets knopskydende netværk af forhandlere, afdelinger og deciderede datterselskaber. Og kunder naturligvis.

- Nu kan Bente (Enrico Krogs hustru, red.) og jeg se verden fra en ikke-forretningsmæssig vinkel, hvor vi ikke skal planlægge ud fra møder, det bliver godt, siger han.

Et sidste møde

Han har ikke lagt planer for, hvad han skal, når han forlader Universal Robots, men han ved godt, hvilken retning, han vil i.

- Jeg kan godt lide at arbejde med dygtige mennesker, jeg vil gerne være med til at få ting til at vokse og udvikle sig, siger han.

- Men det bliver tomt, når jeg har haft den sidste dag, det er klart, men jeg kommer ikke til at sidde og kigge ind i væggen, og der er masser af muligheder derude, siger han.

Det bliver dog først 2. juli, for selv om han har sidste dag 30 juni, så må den altid travle direktør tage en ekstra dag med.

- Jeg kan ikke stoppe den 30. juni, for jeg kommer først hjem fra min sidste rejse for UR den 1. juli, hvor jeg har været til bestyrelsesmøde i Singapore, griner han.

UR-direktør siger selv stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce