Tyskland dropper atomkraft i 2022

Merkel er klar med ambitiøs atomplan.
Foto: AP Photo/Polfoto

Tyskland dropper atomkraft i 2022

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tysklands regering har bestemt, at landet skal lukke atomkraftværker i 2022.

Den tyske regeringskoalition er blevet enig om at lukke Tysklands sidste atomkraftværk i 2022, siger kilder i regeringen.

De fleste af atomkraftværkerne skal tages ud af drift i 2021, fortæller kilder fra koalitionen til det tyske nyhedsbureau dpa. Tre anlæg skal dog fungere som backup i tilfælde af energimangel og bliver så slukket året efter.

Lederne af regeringspartierne har søndag og tidligt mandag været samlet hos kansler Angela Merkel for at blive enige om en aftale, hvor atomanlæggene bliver nedlagt i løbet af et årti.

Den tyske offentlighed har været præget af stor nervøsitet omkring sikkerheden på landets atomkraftanlæg efter ulykken på det japanske Fukushima-værk, der blev svært beskadiget under et jordskælv og en tsunami i marts.

Det tyske erhvervsliv har advaret den tyske centrum-højre regering om, at en forceret overgang kan skabe energimangel og skade industrivirksomheder.

Aftalen blev en realitet efter 12-timers forhandling mellem Merkels kristendemokrater, CDU, og det liberale FDP.

De tyske Socialdemokrater og De Grønne var også involveret i forhandlingerne, og Merkel har tidligere sagt, at hun sigter efter en aftale på tværs af de politiske skel.

Tyskland dropper atomkraft i 2022

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce