Tyskerne skal kæle mere for det danske


Tyskerne skal kæle mere for det danske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyskland opfordres til at sende mere dansk tv og radio samt sikre de danske mindretalsskolers overlevelse.

Vores tyske naboer skal arbejde hårdere for at sikre landets mindretalssprog - heriblandt også dansk.

Det konkluderer Europarådet - organisationen, der arbejder for menneskerettigheder og demokrati i Europa - i en ny rapport.

Tyskland opfordres "på det kraftigste" til i højere grad at sørge for, at der findes tilstrækkelige radio- og tv-udsendelser på dansk.

- I det hele taget er den nuværende bestemmelse begrænset med hensyn til areal, regelmæssighed og mængden af tv, skriver Europarådet i rapporten.

I dag sender radiostationen Radio Schleswig Holstein løbende nyheder og programmer på dansk. Tv-kanalen Open Channel Flensburg udsender hver måned et timelangt fjernsynsprogram på dansk.

Men der er stadig brug for mere, konkluderer Jens Christiansen, generalsekretær for Sydslesvigsk Forening i Flensborg.

- Der ligger stadig en stor opgave for Tyskland i at sikre, at tyske medier, radio og tv også producerer og udsender programmer på dansk og for det danske mindretal. Det mangler vi, siger han til Ritzau.

Europarådet mener også, det er vigtigt, at Tyskland gør en indsats for at bevare de danske mindretalsskoler - også selvom der bliver skåret i de økonomiske midler.

Det danske mindretal kæmper især en hård kamp mod delstaten Kiel om besparelser i støtten til de danske mindretalsskoler.

Men selvom økonomien er trængt, så sætter Jens Christiansen sin lid til, at Tyskland lytter til Europarådets opfordringer.

- Der er en generel forståelse i Berlin for, at Tyskland skal overholde Europarådets mindretalsdokumenter. Og det er jo et pejlemærke, der peger i den rigtige retning, siger han.

Tyskerne skal kæle mere for det danske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce