Tyrkiets regering har fokus på kamp mod terror før valg


Tyrkiets regering har fokus på kamp mod terror før valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyrkiets premierminister siger i valgkamp, at Tyrkiet har brug for en stærk regering, som kan bekæmpe "terror"

Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, siger forud for det snarlige valg i landet, at Tyrkiet har brug for en stærkt regering bestående af et enkelt parti, som kan bekæmpe "terror" fra militante kurdere.

Op til valget i november forsøgte Davutoglu på en partikongres lørdag at vinde fornyet opbakning til Retfærdigheds- og Udviklingspartiet AKP i Ankara, hvor han forsøgte at fremstille partiet som Tyrkiets naturlige regeringsparti, selv om det mistede sit absolutte flertal ved et valg i juni.

Davutoglu, som er tidligere udenrigsminister, blev regeringsleder, da Recep Tayyip Erdogan blev valgt til præsident i august 2014.

Han er under pres for at genskabe partiets fremgang, og der var op til lørdagens partikongres mange spekulationer om, hvorvidt han ville blive styrket eller komme til at stå over for øget kritik fra sine partifæller.

AKP var fortsat det største parti i parlamentet efter valget 7. juni, men det havde mistet dets absolutte flertal for første gang, siden AKP kom til magten i 2002. Det var et slag i ansigtet på Erdogan i forhold til landets 75 millioner indbyggere.

Efter at det mislykkedes for Davutoglu at danne en koalitionsregering, ledet af AKP, er Erdogans drøm om at udvide præsidentens beføjelser blevet svækket.

Et pro-kurdisk parti fik et større gennembrud ved valget og opnåede god repræsentation i parlamentet, og Erdogan fik så udskrevet et nyt valg den 1. november.

Erdogan deltog ikke i partikongressen, men hans to døtre, Era og Sumeyye, som spiller mere og mere fremtrædende roller i AKP, sad på forreste række. Det er første gang nogensinde, at den stadigt populære Erdogan ikke deltager i en kongres i partiet.

- Vi er på vej mod et valg den 1. november, og vores parti står for en stabil regering, stadig udvikling og frihedsrettigheder til alle, sagde Davutoglu, som flere gange blev afbrudt af tilhængere, der råbte "Martyrer død aldrig", da han talte om kampene mod det Kurdiske Arbejderparti, PKK.

Tyrkiets regering har fokus på kamp mod terror før valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce