Tvangsauktion udsat


Tvangsauktion udsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire gårde på Horneland er på auktion igen om seks uger

Brødrene Søren og Mogens Brems har indtil den 29. marts til at finde penge, så de kan fortsætte deres konkurstruede landbrug på Horneland ved Faaborg.

I går var deres fire gårde ellers på tvangsauktion ved fogedretten i Svendborg, hvor det kun var DLR Kredit A/S - som ejer hovedparten af pantebrevene - der bød på ejendommene.

- Forløbet af auktionen viste, at det blev DLR, som bød ejendommene hjem, og så har vi begæret en anden auktion, så vi har seks uger til at belyse vores egen situation og forsøge at finde finansiering til at vores ægtefæller kan fortsætte driften, siger Mogens Brems.

DLR Kredit A/S bød lidt over 30 millioner kroner for de fire ejendomme, der ifølge salgsopstillingerne har en værdi på 67,5 millioner kroner.

Mogens Brems mener, at årsagen til, at ingen andre har budt, er de indviklede lån, som er i ejendommene.

Søren og Mogens Brems skylder omkring 70 millioner kroner væk.

De penge har afviklingsbanken Nova Bank for tidligere Fionia Bank-kunder og DLR Kredit A/S sikkerhed for i pantebreve i ejendommene.

Indviklede lån

Men gårdene er pantsat sammen, og det gør det vanskeligt at gennemskue.

Kort og godt vil det sige, at nogle af pantebrevene står flere steder, men kun tæller en gang.

- Sagerne er så komplicerede, at andre vil have svært ved at vide, hvad de skal byde, siger Mogens Brems som en mulig forklaring på, hvorfor det kun var DLR Kredit A/S, der bød på gårsdagens auktion.

I de seks uger indtil næste auktion håber de to brødre, at de kan finde et pengeinstitut, som vil låne deres hustruer penge til at overtage gårdene, så familierne på den måde kan blive ved at drive landbrugene.

De håber på en hjælpende hånd fra Økonomi- og Erhvervsministeriets vækstpakke fra efteråret, som lige nu ligger til godkendelse i EU-kommissionen.

Giver banken sikkerhed

Erhvervspakken lægger op til, at staten kautionerer for 75 procent af et lån på op til 10 millioner kroner.

Det vil altså sige, at staten betaler 7,5 millioner kroner til banken, hvis den låner 10 millioner kroner ud og ikke kan få dem igen.

- Vi mener, det kunne blive et led i den redningsplan, vi prøver at strikke sammen, siger Mogens Brems.

Når brødrene ikke at finde en løsning, og bliver det igen DLR Kredit A/S, der byder ejendommene hjem den 29. marts, så har Søren og Mogens Brems ikke opgivet at blive på gårdene med deres familier.

De håber, at de kan få lov at drive gårdene videre for DLR Kredit A/S.

- Vi ved, at der er andre interesserede, så det vil i givet fald blive en kamp om, om vi kan matche de andres pris, siger Mogens Brems.

Tvangsauktion udsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce