Tusinder samles i Rom for at demonstrere


Tusinder samles i Rom for at demonstrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op mod 20.000 mennesker med helt forskellige dagsordner samles lørdag til demonstration i Italiens hovedstad.

Tusinder af mennesker er lørdag samlet i den italienske hovedstad Roms gader for at demonstrere mod nedskæringer og besparelser. Demonstranterne overvåges af et massivt opbud af politi og der er frygt for sammenstød.

- Vi belejrer byen, råber nogle studenter, mens de marcherer gennem det centrale Rom.

Politiet har beslaglagt potentielle våben som kæder, hjelme, køller og en kniv. 14 personer er blevet anholdt forud for demonstrationen.

Mellem 3000 og 4000 politifolk er udkommanderet ifølge italienske medier, og arrangørerne af demonstrationerne siger, at det ventes, at flere end 20.000 kommer for at deltage.

Demonstrationen består af en række forskellige grupper, heriblandt fortalere for indvandreres rettigheder, folk, der kæmper for rimelige huslejer og en gruppe, der er modstandere af en højhastighedsjernbane i Alperne.

Nogle af demonstranterne har overnattet uden døre på pladsen Piazza San Giovanni efter en fagforeningsdemonstration og en transportstrejke fredag.

Mange butikker i dette område forblev tilskoddede under demonstrationen i et forsøg på at begrænse skaderne på deres ejendomme.

Der har været rapporter om, at demonstranter har planer om at besætte bygninger, heriblandt hoteller på grund af manglende indkvartering af fattige familier, som er blevet hårdt ramt af recessionen, der er den længstvarende, Italien har oplevet siden Anden Verdenskrig.

Tusinder samles i Rom for at demonstrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce