Turisterne kommer trods regnen


Turisterne kommer trods regnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VURDERING: Danmarks Turistråd forudser ligefrem rekordindtjening - trods vejret
Danmarks Turistråd skaber midt i sommerens bygevejr ny optimisme i turistbranchen med en melding om rekordindtjening.

Rådet venter en fremgang i omsætningen fra overnattende turister på omkring en milliard kroner i forhold til sidste år, så den samlede indtægt fra de turister, der tilbringer mindst en nat i sengen i Danmark, bliver 39,5 milliarder kroner.

Lederen af rådets markedskontor, Flemming Bruhn, afviste i går, at det mindre gode sommervejr i den forløbne del af højsæsonen vil få den helt store indflydelse på omsætningen i turistbranchen.

Han henviser til, at mange planlægger deres ferie lang tid i forvejen og kommer uanset vejret.

- Forudsigelsen bygger på, at vi kan fastholde en stigning på en til to procent i antal overnatninger. Det havde set bedre ud, hvis jeg var blevet spurgt for en måned siden. Da havde vi nok troet på bedre tal i år, men på grund af vejret har vi nedjusteret især på campingsiden, siger Flemming Bruhn til Stiftstiden- de.

Camping taber

- Campingpladserne er tabere i år, ingen tvivl om det, men det er ikke voldsomt. Selv vurderer de, at de får en tilbagegang på et par procent, og efter en stigning sidste år på tre-fire procent bringer det dem ikke tilbage til 2002-niveau, fremhæver Flemming Bruhn.

- Feriehusene håber på en lille stigning, ligesom hotellerne. Krydstogtturismen går også rigtig godt, så derfor tror vi samlet på en lille stigning, tilføjer han.

Også turisterhvervene selv giver udtryk for, at de beholder skindet på den ikke solskoldede næse.

Det fremgår af en undersøgelse, som Danmarks Radio i går offentliggjorde. Radioavisen spurgte i starten af juli 350 feriecentre, hoteller, sommerhusbureauer og campingpladser om forløbet af sæsonen.

To tredjedele af virksomhederne svarer, at de enten har haft samme antal gæster - eller endda flere - end normalt for årstiden. Kun en tredjedel oplyser, at de har haft færre gæster end normalt.

Flere fynske nætter

I Danmark blev der sidste år registreret i alt 44 millioner overnatninger, en stigning på 2,8 procent.

På Fyn var der i 2003 i alt 3,5 millioner overnatninger - hele 6,5 procent flere end i 2002.

- Vi har ikke ajourførte tal, der kan dokumentere, om den positive udvikling fortsætter, men sæsonen er endnu så ung, at vejret sagtens kan nå at vende, og de udenlandske turister holder sen ferie, siger marketingchef hos FynTour, Henning Knudsen.

- Camping er nok den ferieform, som har været hårdest ramt af dårligt vejr sammen med de udendørs forlystelser, men til gengæld er turisterne søgt indendøre, og blandt andet museerne er svært tilfredse, siger han.

Henning Knudsen understreger, at intet tyder på, at udlændingene svigter Danmark.

Danskerne er derimod mere vejrafhængige, når det drejer sig om ferie.

De er hurtige til at ændre ferieplaner.

Gunstige sommerpriser

Flere af de fynske hoteller har held til at få flere gæster på værelserne med særligt lokkende pristilbud. På Kongebrogaarden i Middelfart opereres der ligefrem med "Sommerpriser". Et tilbud, der sikrer to overnatninger til en enkelts pris og 50 procents rabat på efterfølgende nætter.

- Vi klager ikke, vi har en god juli, men vi må også selv yde noget ekstra for at få gæster inden for i feriesæsonen, siger hotelchef Niels Sørensen.

Også Hotel H.C. Andersen i Odense, der som forretnings- og konferencehotel plejer at have en svag juli, gør man sig særlige anstrengelser for at få gæster.

Med kampagnen "Get more" er der tilbud om hver femte overnatning gratis - på et hvilket som helst SAS Radisson Hotel.

- Kampagnen giver mere aktivitet, men vi håber på en bedre sommer næste år, når H.C. Andersen fylder 200 år, siger H.C. Andersens controller, Charlotte Stiller Simonsen.

Turisterne kommer trods regnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce