Turister mangler tilbud

De fleste fynske kommuner ligger i den tunge halvdel af kommunerne i Region Syddanmark. Skal det ændres kræver det investeringer nu.

Turister mangler tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal investeres i turismen på Fyn, lyder det fra alle sider. Men både kommuner og erhvervslivet holder igen

"Alt optaget", "No vacancy" og "Alles besetzt".

Beskeden er klar og tydelig til turister, der gerne vil bruge ferien på Fyn. Der er ikke nok overnatningsmuligheder i højsæsonen.

Et af de steder, hvor det er svært for turister at finde overnatningsmuligheder i sommermånederne er i Kerteminde Kommune. Her betragter borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S) kommunen som meget turistorienteret. Men alligevel havner Kerteminde tredje sidst i hele Region Syddanmark, hvad angår antallet af overnattende turister.

- Vi har mange endagsturister. Men vi har det problem, at vi blandt andet har for få hoteller, siger Palle Hansborg-Sørensen.

Han mener at Kerteminde bør satse på at få flere overnatningstilbud til kom- munen, da overnattende turister bruger flere penge end endagsturister. Men kommunen kan ikke selv bidrage med penge, så det hele afhænger af det private erhvervsliv.
Palle Hansborg-Sørensen, billede til citat
Palle Hansborg-Sørensen, billede til citat

Ingen vil investere

Investeringer er nødvendige for at få skudt turismen i gang på Fyn. Men det er svært at finde risikovillige kroner til at investere i fynsk turisme, fastslår Kertemindes museumschef, Erland Porsmose, der er udset som kommende direktør for Østfyns Museer:

- Et nyt hotel i Kerteminde ville blive fyldt op med det samme. Og campingpladserne er også altid fyldte i højsæsonen, siger han.

Men investorerne holder sig alligevel væk, fordi det generelt går nedad for turismen, forklarer Erland Porsmose. Og der er ikke meget hjælp at hente i kommunerne:

- Turisme er desværre det sidste sted, kommunerne vil investere. De prioriterer ældrepleje og børnepasning, og det kan jeg heller ikke fortænke dem i. Det er bare en ond spiral, når turismen netop kræver investeringer, siger Erland Porsmose
Erland Porsemose, billede til citat
Erland Porsemose, billede til citat

Brug for mange penge

I kommunerne slår man også ud med armene.

- Vi kan ikke selv gå ud og investere i nye hoteller og campingpladser. Vi kan kun hjælpe til med at planlægge indsatsen, siger Palle Hansborg-Sørensen og efterlyser risikovillig kapital.

Han har dog allerede haft held til at skaffe investorer til et nyt feriecenter.

Det er højskolen Sortekilde, der nu bliver bygget om til et ferie- og wellnesscenter med golfbane, der skal stå færdig i 2009.

Det er dog blot begyndelsen på at få sat gang i turismen i Kerteminde.

Hvis det skal lykkes at skabe et turistmekka lægger Palle Hansborg-Sørensen dog ikke skjul på, at der stadig er brug for mange flere private investeringer turismen.

Turister mangler tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce