Tsipras lover at kæmpe for bedre aftale efter græsk valg


Tsipras lover at kæmpe for bedre aftale efter græsk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tsipras lover at skabe tusinder af nye job, bekæmpe korruption og slås for at forbedre vilkårene i låneaftale.

Grækenland bør få en form for gældseftergivelse og en bedre låneaftale med sine kreditorer, mener den tidligere premierminister Alexis Tsipras.

To uger inden grækerne går til stemmeurnerne for at sammensætte et nyt parlament lover Tsipras, at han vil kæmpe videre for at sikre bedre vilkår under den aftale, der er indgået med de øvrige EU-lande og Den Europæiske Centralbank (ECB).

- Kampen for at forbedre den er langt fra slut, siger den tidligere regeringsleder i en tale i landets næststørste by, Thessaloniki.

Tsipras forsvarer samtidig sin egen indsats under forhandlingerne om en låneaftale, selv om han i sidste ende var tvunget til at give efter for kreditorernes reformkrav for at sikre sig pakken til en værdi af 86 milliarder euro.

Han siger, at hans modstand har tilføjet Grækenlands største långiver, Tyskland, et "moralsk nederlag".

- Europa er ikke det samme efter syv måneders forhandlinger med vores land. Europa var chokeret over den hårde kamp fra en stålsat nation, siger han i sin tale i Thessaloniki.

Tsipras lover desuden, at han i en kommende regering vil skabe tusinder af nye arbejdspladser og kæmpe mod korruption.

Tsipras stod i spidsen for den græske regering, indtil han i sidste måned trak sig fra posten, opløste regeringen og bad Grækenlands præsident udskrive valg.

På det tidspunkt var hans Syriza-parti langt foran andre partier. Men de seneste dage har meningsmålingerne vist, at andre partier haler ind på Tsipras og hans partifæller.

Målingerne tyder på, at der bliver tæt løb mellem Syriza og det konservative Nyt Demokrati ved valget 20. september.

Tsipras lover at kæmpe for bedre aftale efter græsk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce