Der falder dom i MCT-sagen til september. Her vil den tidligere direktør John Trolle samt to medtiltalte få deres domme.
Halvandet år og næsten 100 retsmøder skulle der til, før sidste punktum bliver sat i Københavns Byret i sagen om det krakkede Memory Card Technology (MCT). Det er den tidligere ledelse med John Trolle - nu Rasmussen i spidsen, der har siddet på anklagebænken i en diger sag om bedrageri og vildledning.

Nu afsiger byretten dom i sagen den 1. september i sagen.

Hovedforholdet i sagen drejer sig om, at John Trolle og økonomichef Henrik E. Sørensen ifølge anklageskriftet svigagtigt har vildledt en række banker med Danske Bank og Nordea i spidsen til at give et stort millionlån til MCT. Via blandt andet oppustede varelagre var bankerne parat til at give MCT med tilhørende datterselskaber kreditter på helt op til 820 millioner kroner. Bankernes tab blev ikke helt så store, som risikoen ellers lød. Men Bagmandspolitiet skønner, at da MCT-koncernen gik i betalingsstandsning den 29. januar 2001 og efterfølgende konkurs den 28. september samme år, tabte bankerne ikke under 454 millioner kroner på sagen.

Mere om emnet

Se alle
3
Seks år: Tved-svindler bag tremmer

Seks år: Tved-svindler bag tremmer

5
Politiet leder efter svindler fra Tved - avis fandt ham

Politiet leder efter svindler fra Tved - avis fandt ham

Landsret stadfæster dom over John Trolle