Trods indgreb: Lockouten kan lukke efterskoler


Trods indgreb: Lockouten kan lukke efterskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere efterskoler står tilbage med store pengekvaler efter lockouten, som formentlig nu er slut.

Med et lovforslag fra regeringen ser det ud til, at lockouten af landets lærere stopper mandag. Mange ånder lettede op, men på flere af landets efterskoler ser man bekymret på kistebunden.

Sekretariatsleder i Efterskoleforeningen, Sophus Bang Nielsen, forklarer, at konflikten mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening får alvorlige økonomiske konsekvenser for flere efterskoler.

- En gennemsnitsefterskole mister omkring 50.000 kroner for hver uge, man har været nødt til at sende eleverne hjem. Og vi har enkelte skoler, som på nuværende tidspunkt har haft eleverne hjemme i tre eller snart fire uger, fortæller Sophus Bang Nielsen.

Samtidig med, at skolerne mister penge fra forældrebetaling, er de også underlagt en tilskudsbetingelse fra staten om, at de skal undervise mindst 21 timer om ugen.

Det kan blive vanskeligt at opfylde for flere skoler, for mens andre skoleformer må beregne, hvor meget undervisning eleverne har fået på årsplan, bliver udregningen på efterskolerne foretaget på ugebasis.

- Vi har gjort Undervisningsministeriet opmærksom på, at den tilskudsregel er for skrap i det her tilfælde. Vi har henstillet til, at man også regner på årsbasis i efterskolesammenhæng.

- Ellers betyder længden på konflikten, at det bliver meget vanskelig for efterskolerne at opfylde tilskudsbetingelserne, og det vil reelt betyde skolelukninger, siger Sophus Bang Nielsen.

Ud over, at konflikten har alvorlige økonomiske konsekvenser for efterskolerne, fremhæver sekretariatslederen også konsekvenserne for eleverne.

- De elever, der har været omfattet af lockouten - og det er langt hovedparten - har fået ødelagt deres efterskoleophold i et vist omfang, fordi man ikke har kunne gennemføre den undervisning og de aktiviteter, der har været planlagt.

- Det er oplagt det, vi ser som den største og mest negative konsekvens af den her situation, siger han.

Ifølge Susanne Clausen, der er konstitueret direktør for Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen under Børne- og Undervisningsministeriet, er man i ministeriet klar over, at efterskolerne står med en udfordring.

- Vi er opmærksomme på problemet, og vi vil gerne drøfte den her med problemstilling nærmere med Efterskoleforeningen, siger hun og tilføjer:

- Jeg kan ikke give svar på, hvad der er af muligheder, eller om der er en løsning lige nu. Men vi vil gerne se på, om der er nogle konkrete efterskoler, der måtte blive ramt uforholdsmæssigt hårdt økonomisk af den nuværende situation.

Trods indgreb: Lockouten kan lukke efterskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce