Tricktyve beskyttes af loven


Tricktyve beskyttes af loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tricktyve, der bliver taget fanget på overvågningskameraer, bliver beskyttet af persondataloven. Man må ikke videregive videooptagelser af privat karakter.

Det er ikke lovligt at videregive videooptagelser af tricktyve i aktion. Det slår Datatilsynet fast i en sag, hvor en musikbutik videresendte billeder fra tv-overvågningssystemet til andre musikbutikker i samme kæde for at advare butikkerne mod en tricktyv.

Datatilsynet valgte i sagen at tage mest hensyn til tricktyven. Hensynet til at tricktyven er ifølge tilsynet vigtigere end muligheden for at forebygge yderligere forbrydelser. Ifølge tilsynet går det derfor ikke at videresende tv-optagelserne til andre butikker i samme kæde.

- Vi synes, det er beklageligt, at Datatilsynet ikke tillægger det kriminalitetsforebyggende formål mere vægt end hensynet til tricktyven, der trods alt selv har bragt sig i situationen, siger underdirektør i Dansk Erhverv, Charlotte Vester.

Tv-optagelser af personer er omfattet af persondataloven, og Datatilsynet understreger, at det var i strid med loven at videresende tv-billederne af tricktyven for at advare mod de andre butikker i kæden. Optagelserne er private, medmindre tricktyven har givet butikken lov til at sende dem videre.

I nogle tilfælde kan erhvervsdrivende få lov til at videregive oplysninger. Det gælder, hvis formålet med videregivelsen overstiger hensynet til, i det her tilfælde, tricktyven.

Da der næsten ikke foreligger domstolspraksis om persondataloven, er det vanskeligt at forudse, om domstolene ville være nået til samme resultat.

Tricktyve beskyttes af loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce