Energiselskabet Trefor lægger sine tre opfinderselskaber i Tietgenbyen. De skal vokse betydeligt i de kommende år, fastslår direktøren

De er forrest i udviklingen, de er højteknologiske, de satser på kraftig vækst, og de har en meget rig ejer i ryggen.

Kort sagt er der tale om virksomheder, som er attraktive for kommuner, uddannelsesinstitutioner og højtuddannede medarbejdere.

Hele tre af den slags virksomheder samler sig i de samme lokaler i Tietgenbyen i udkanten af Odense.

Det er Trekantområdets energiselskab, Trefor, der flytter tre datterselskaber til en adresse.

Det ene selskab, IRD, flyttede ind i maj. Firmaet kom fra Svendborg, hvor den har sat gang i udvikling af brændselsceller, som kan lave brint eller træsprit om til strøm.

Trefor købte IRD i 2014 og flyttede derefter den samt de nu 21 ansatte nordpå.

IRD har nu fået selskab af Trefor Telecare, der flyttede ind i Tietgenbyen i sidste uge, da firmaet opgav den hidtidige adresse i det indre Odense. Trefor Telecare med 16 ansatte har hidtil heddet Medisat og er takket være sin patientkuffert kendt som en pionér inden for telemedicin i Danmark og verden.

Sidste virksomhed, Trefor Drive, har adresse på Trefors hovedkontor i Kolding. De seks ansatte ventes at komme til Tietgenbyen 1. marts.

Firmaet har udviklet et helt nyt eldrevet køretøj, som netop er sat i produktion.

Rettet mod fremtiden

- Alle tre virksomheder er i høj grad rettet mod fremtiden, det giver god mening at samle dem her, siger Bettina Eriksen.

Hun er administrerende direktør for både Trefor Telecare og Trefor Drive og sidder samtidig i ledelsen for hele Trefor-koncernen.

- De tre virksomheder har et stort potentiale og skal vokse betydeligt i de kommende år, siger Bettina Eriksen.

Hun kom til Trefor i maj og har med flytningerne givet en stor portion hjælp til sine forrige arbejdsgivere. Tidligere var hun konstitueret direktør for Udvikling Fyn og var derefter kortvarigt vækstchef i Odense&Co under Odense Kommune.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Fynsk medico-håb vil til udlandet

Fynsk medico-håb vil til udlandet